ΑΘΗΝΑ
22:30
|
07.05.2024
«Ξέρουμε ότι οι Σιωνιστές δεν ήρθαν στα ΗΑΕ για οικονομικούς λόγους αλλά για να κάνουν δουλειά στους τομείς της ασφάλειας και του στρατού».
Ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Αλιρεζά Τανγκσίρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παρουσία του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) «είναι απειλή» για το Ιράν και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Αλιρεζά Τανγκσίρι.

Ο Τανγκσίρι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δήλωσε πως η παρουσία του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «είναι απειλή» για την Τεχεράνη και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί, λέγοντας:

«Ξέρουμε ότι οι Σιωνιστές δεν ήρθαν στα ΗΑΕ για οικονομικούς λόγους αλλά για να κάνουν δουλειά στους τομείς της ασφάλειας και του στρατού. Αυτό είναι απειλή για μας και δεν θα πρέπει να συμβεί».

Ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης πρόσθεσε πως ο Περσικός Κόλπος και ειδικά ο Κόλπος του Ομάν «δεν έχει θέση για τους Ισραηλινούς».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης διπλωματικών και άλλων σχέσεων με το Ισραήλ το Σεπτέμβριο του 2020 μετά από μεσολάβηση της κυβέρνησης του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με το Μπαχρέιν.

Στη συνέχεια ακολούθησε το Μαρόκο και το Σουδάν, αν και η συμφωνία με του τελευταίου με το Ισραήλ στη συνέχεια «πάγωσε» λόγω εσωτερικών αντιδράσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα