ΑΘΗΝΑ
17:19
|
21.06.2024
Τα εγκαίνια έγιναν μία βδομάδα μετά την πρωτοφανή ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό με 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί.
Από τα εγκαίνια του νέου ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν εγκαινίασε το απόγευμα της Δευτέρας το κτίριο του νέου ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

Τα εγκαίνια έγιναν ακριβώς μία βδομάδα μετά την πρωτοφανή ισραηλινή πυραυλική επίθεση την 1η Απρίλη στη συριακή πρωτεύουσα που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κτιρίου και το θάνατο 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε στο πλευρό του το Σύρο ομόλογο Φαϊσάλ Μικντάντ που παρακολούθησε τα εγκαίνια και στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί έναν από τους τραυματίες της ισραηλινής επίθεσης που καταδικάστηκε δριμύτατα περισσότερο από τον ΟΗΕ και λιγότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για ανατροπή των έως τώρα διεθνών συμβάσεων για τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις όπως η συνθήκη της Βιέννης.

Μέλος της ιρανικής αντιπροσωπείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το νέο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ιρανικό προξενείο στέγαζε προηγουμένως τα κεντρικά γραφεία της ιρανοσυριακής αυτοκινητοβιομηχανίας, SIAMCO.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Υπόλογη για προδοσία η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Έτσι θα είναι το (Euro)pride κι άμα γουστάρετε!

ΑΚΕΛ: Tο συμφέρον της Κύπρου επιτάσσει καμιά εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο

Επιτροπή ΟΗΕ: Στοχοποίηση αμάχων, εξόντωση και σεξουαλική βία κατά Παλαιστινίων, διαπράττει το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα