ΑΘΗΝΑ
17:47
|
01.05.2024
Τα εγκαίνια έγιναν μία βδομάδα μετά την πρωτοφανή ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό με 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί.
Από τα εγκαίνια του νέου ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν εγκαινίασε το απόγευμα της Δευτέρας το κτίριο του νέου ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

Τα εγκαίνια έγιναν ακριβώς μία βδομάδα μετά την πρωτοφανή ισραηλινή πυραυλική επίθεση την 1η Απρίλη στη συριακή πρωτεύουσα που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κτιρίου και το θάνατο 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε στο πλευρό του το Σύρο ομόλογο Φαϊσάλ Μικντάντ που παρακολούθησε τα εγκαίνια και στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί έναν από τους τραυματίες της ισραηλινής επίθεσης που καταδικάστηκε δριμύτατα περισσότερο από τον ΟΗΕ και λιγότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για ανατροπή των έως τώρα διεθνών συμβάσεων για τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις όπως η συνθήκη της Βιέννης.

Μέλος της ιρανικής αντιπροσωπείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το νέο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ιρανικό προξενείο στέγαζε προηγουμένως τα κεντρικά γραφεία της ιρανοσυριακής αυτοκινητοβιομηχανίας, SIAMCO.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα