ΑΘΗΝΑ
14:21
|
02.05.2024
Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε σε γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε τεχνητό φράγμα κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, έξω από την Μπολόνια της Ιταλίας, σύμφωνα με τη νομαρχία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρία άτομα έχουν τραυματιστεί και άλλοι έξι αγνοούνται.

Η έκρηξη σημειώθηκε τριάντα μέτρα κάτω από το επίπεδο του τεχνητού φράγματος και η παροχή πρώτων βοηθειών δυσχεραίνεται, μιας και πολλοί χώροι του κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σε άλλα σημεία της εγκατάστασης υπάρχει πολύς καπνός.

Η γύρω περιοχή, πάντως, θεωρείται ασφαλής αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του φράγματος.

 Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε σε γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας και υπάρχουν φόβοι για αύξηση των θυμάτων. Περίπου 70 πυροσβέστες μαζί με αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταβεί στο σημείο, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Bologna Repubblica, τουλάχιστον δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί. Ο απολογισμός μπορεί να επιδεινωθεί, διότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα από το εργοστάσιο. 

«Τέσσερις σοβαρά τραυματίες έχουν βγει [από το εργοστάσιο], άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο. Είναι τεχνικοί της [ιδιοκτήτριας εταιρίας] Enel ή εργολαβικές εταιρείες» αναφέρει ο δήμαρχος της περιοχής. «Φαίνεται ότι ξέσπασε φωτιά στον ένατο όροφο, ο κεντρικός είναι όλος κάτω από το στάθμη της λίμνης σε περίπου 30 μέτρα βάθος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα