ΑΘΗΝΑ
17:15
|
30.04.2024
Ακόμα μια καταγγελία στο ΠΑΓΝΗ, όταν ασθενής πλήρωσε για απογευματινό χειρουργείο, ενώ ήταν επείγον περιστατικό.
Καταγγελία στο ΠΑΓΝΗ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία ασθενής που έσπασε στο χέρι του, χειρουργήθηκε επ’ αμοιβή σε δημόσιο νοσοκομείο αντί να αντιμετωπιστεί στα επείγοντα εφημερίας.

«Ο ασθενής αυτός, όπως και κάθε άλλος τραυματίας, οφείλει να χειρουργηθεί ως επείγον περιστατικό, εκτάκτως, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όπως το γνωρίζουμε. Αυτές τις παροχές υπηρεσιών υγείας προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε έως το Μάρτιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, καταγγέλλοντας τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, που εμπορευματοποιούν την υγεία των πολιτών και μετατρέπουν τους ασθενείς σε πελάτες.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται, ο εν λόγω ασθενής χειρουργήθηκε επ’ αμοιβή, χωρίς να είναι καταγεγραμμένος σε λίστα πρωινών χειρουργείων, όπως υποτίθεται ότι λειτουργεί η σειρά προτεραιότητας των απογευματινών χειρουργείων.

Χειρούργησαν και καρκίνο επί χρήμασι στο ΠΑΓΝΗ

Στο φως ήρθε ακόμα μία περίπτωση, ακόμα βαρύτερου περιστατικού, ογκολογικού ασθενούς που, παρά τη βαρύτητα της κατάστασής του, επίσης χρειάστηκε να πληρώσει για να σώσει τη ζωή του.

Το περιστατικό αφορά και πάλι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο χειρουργείο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου και αφορά περιστατικό καρκίνου του παχέος εντέρου.

Εξαιτίας της βαρύτητας του περιστατικού χρειάστηκε να οδηγηθεί ο ασθενής σε κολεκτομή, δηλαδή σε βαριά επέμβαση αφαίρεσης μέρους του παχέος εντέρου, η οποία, παρά τον διαπιστωμένο καρκίνο και τη βαρύτητα του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε σε απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο και προφανώς με το υψηλότερο τίμημα που έχει καθοριστεί από τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε πιστολίδι ταμπουρωμένου ενόπλου στη Β.Καρολίνα

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα