ΑΘΗΝΑ
09:13
|
03.05.2024
Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, με δέσμη διεκδικήσεων ενάντια στην ακρίβεια, αλλά και για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, πραγματοποιούν στις 10:30 το πρωί οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

«Δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις εξοντωτικές περικοπές που επέβαλαν στις πληρωμένες συντάξεις μας, που τις κατέστησαν προνοιακά βοηθήματα» τονίζουν στο κάλεσμα τους. «Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επέβαλαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική που λέει “όποιος έχει χρήματα θα ζει και όποιος όχι θα πεθαίνει».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού, άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016, ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ), η σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή, και ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης, η «εθνική σύνταξη» να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την υγεία, απαιτούν:

  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Τέλος, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα