ΑΘΗΝΑ
09:18
|
04.05.2024
Φτάσαμε «αρκετά κοντά» σε ένα πυρηνικό ατύχημα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι.
Ουκρανικά UAV έπληξαν τρεις φορές τις εγκαταστάσεις του σταθμού τις προηγούμενες ημέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα θα θέσει το θέμα των επιθέσεων του ουκρανικού στρατού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό Βασίλι Νεμπένζια, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτές τις ανεύθυνες και εξαιρετικά επικίνδυνες ενέργειες», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, υπογραμμίζοντας ότι οι δυτικές χώρες, που προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα και πυρομαχικά, «θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές τις απερίσκεπτες ενέργειες των ουκρανικών αρχών».

Ουκρανικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα, έπληξαν τρεις φορές τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας ζημιές, ενώ τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορόζια έφτασε «αρκετά κοντά» σε ένα πυρηνικό ατύχημα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, χθες Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. «Ο στόχος μας εδώ είναι να αποφύγουμε ένα πυρηνικό ατύχημα», είπε ο Γκρόσι. «Κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις πλησιάζουμε σε αυτό, επομένως δεν πρόκειται για ένα τεχνητό ή ευφάνταστο σενάριο», πρόσθεσε.

Τα πλήγματα του ουκρανικού στρατού στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορόζια (ZNPP) δεν αφορούν σε επιχειρήσεις με στρατιωτικούς στόχους, αλλά έχουν μόνο σκοπό τη «διασπορά φόβου και πανικού», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ρενάτ Καρτσάα, σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα