ΑΘΗΝΑ
12:09
|
01.05.2024
Αν το Λαϊκό Κόμμα δεν καταφέρει να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία κινδυνεύει η πολιτική του ατζέντα τα επόμενα χρόνια.
Το κοινοβούλιο, ελέγχονταν τα τελευταία δύο χρόνια από τους Δημοκρατικούς οι οποίοι κατείχαν 160 από τις 300 έδρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Τετάρτη, οι ψηφοφόροι στην Νότια Κορέα προκειμένου να εκλέξουν νέα κυβέρνηση, με τον συντηρητικό πρόεδρο Γιουν Σουκ-γέολ που εξελέγη πριν δύο χρόνια με διαφορά μόλις 0,73% από τον αντίπαλό του Λι Τζέι-μιουνγκ του Δημοκρατικού Κόμματος, να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πολιτική δοκιμασία.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, ο Γιουν θα παραμείνει στην εξουσία, αλλά εάν το Κόμμα του, People Power, δεν καταφέρει να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τίθεται σε κίνδυνο η ατζέντα του προέδρου για τα υπόλοιπα τρία χρόνια της θητείας του.

Την ίδια ώρα, τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου παραμένουν χαμηλά εν μέσω μιας σκληρής απεργίας των γιατρών, των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και των καταγγελιών για διαφθορά, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο κόμμα του προέδρου, παρότι και το αντίπαλο Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι πολύ πιο δημοφιλές, με τον Λι να αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για διαφθοράς.

Η Εθνοσυνέλευση, όπως είναι γνωστό το κοινοβούλιο, ελέγχονταν τα τελευταία δύο χρόνια από τους Δημοκρατικούς οι οποίοι κατείχαν 160 από τις 300 έδρες και όποιος κερδίσει την σημερινή ψηφοφορία θα είναι σε θέση να δώσει τον τόνο στην εσωτερική πολιτική τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όποιο πάντως και αν είναι το αποτέλεσμα, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, οι εκλογές είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εξωτερική πολιτική της χώρας που είναι σχεδόν δεδομένη με την οικοδόμηση πολιτικών και στρατιωτικών δεσμών με την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να θεωρείται μονόδρομος από όλες τις πλευρές, εν μέσω της μόνιμης έντασης με την γειτονική Βόρεια Κορέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα