ΑΘΗΝΑ
19:03
|
01.05.2024
Η Λάουρα Κοβέσι τόνισε, ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης λόγω της ελληνικής νομοθεσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για ακόμα μια φορά εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, λόγια της οποίας μετέφεραν σε ανάρτησή της η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πόσες τραγωδίες σαν τα #Τεμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» «Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε έρευνα εναντίον κάποιων πρώην μελών της #κυβερνηση &επικρίνουμε αυτή την διάταξη» Λ. #Κοβεσι Ευρωπαία Εισαγγελέας κατά την ακρόασή της στο Ευρωκοινοβουλίο».

Η Λάουρα Κοβέσι αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα και επεσήμανε ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο και αυτό ήταν τα Τέμπη. Είναι η εγγύηση της ασφάλειας των ανθρώπων, η βάση ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή. Είναι κάτι που κάνει τη Δικαιοσύνη να προσφέρει κάτι το απτό».

«Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι».

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφι ιντ Βέλτ η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε, ότι έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 23 άτομα όσον αφορά τη σύμβαση 717.

Ωστόσο, επανέλαβε, ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης, αναφερόμενη στην ελληνική νομοθεσία: «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό», ανέφερε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα