ΑΘΗΝΑ
12:29
|
23.06.2024
Τα κοριτσάκια βιάστηκαν, βασανίστηκαν και δούλευαν σαν σκλάβες προσέχοντας παράλληλα τα παιδιά του ζευγαριού.
Παιδιά Γιαζίντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη την Τρίτη στη νότια Γερμανία ένα ζευγάρι Ιρακινών που φέρεται ότι κρατούσε σκλάβες και κακοποιούσε σεξουαλικά δύο κορίτσια Γιαζίντι.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης, που είναι αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας, ο Τουάνα Χ. Σ. και η σύζυγός του, ’Ασια Ρ. Α. (με βάση τη γερμανική νομοθεσία τα επώνυμα των υπόπτων δεν δημοσιοποιούνται) ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 στο Ιράκ και τη Συρία.

Γύρω στα τέλη του 2015, το αργότερο, έκαναν σκλάβα τους ένα κοριτσάκι ηλικίας τότε μόλις 5 ετών ενώ στη συνέχεια την ίδια μαύρη τύχη είχε και μια 12χρονη Γιαζίντι, τον Οκτώβριο του 2017.

Οικογένεια της κοινότητας των Γιαζίντι που κυνηγήθηκε από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ

«Ο Τουάνα Χ. Σ. βίασε τα δύο παιδιά πολλές φορές. Η ’Ασια Ρ. Α. ετοίμαζε το δωμάτιο και μακιγιάριζε το ένα από τα μικρά κορίτσια», ανέφερε η εισαγγελία. Το ζευγάρι ανάγκαζε επίσης τα δύο κορίτσια να κάνουν «ακατάπαυστα» δουλειές στο σπίτι και να προσέχουν τα παιδιά τους. Τους απαγορευόταν να ακολουθούν τα θρησκευτικά έθιμά τους αλλά ήταν υποχρεωμένες να τηρούν τους ισλαμικούς κανόνες και τις προσευχές, κατ’ εντολή του ζεύγους.

Οι Γιαζίντι, μια κουρδόφωνη μειονότητα του Ιράκ, ασκούν μια προϊσλαμική θρησκεία που περιέχει στοιχεία του ζωροαστρισμού, του μανιχαϊσμού, του χριστιανισμού, του ιουδαϊσμού και του ισλάμ.

Οι τζιχαντιστές τους διώκουν εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, όταν τα παιδιά έκαναν «σφάλματα» το ζευγάρι τα τιμωρούσε βίαια.

Ο άνδρας χτυπούσε το μεγαλύτερο κορίτσι με ένα σκουπόξυλο ενώ η σύζυγός του ζεμάτισε με νερό το χέρι της μικρότερης και ανάγκασε και τις δύο, πολλές φορές, να στέκονται για μισή ώρα όρθιες στο ένα πόδι.Η κακοποίηση αυτή είχε ως στόχο να «εξαλειφθεί» η πίστη τους, όπως επιτάσσει το Ισλαμικό Κράτος.

Πριν φύγει από τη Συρία, τον Νοέμβριο του 2017, το ζευγάρι έδωσε τα δύο κορίτσια σε άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα πάντα με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στη Ρατισμπόν και το Ροτ της νότιας Γερμανίας και προφυλακίστηκαν.

Στα τέλη Αυγούστου του 2023 μια Γερμανίδα, μέλος του ΙΚ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για τη δολοφονία ενός κοριτσιού Γιαζίντι στο Ιράκ.

Το 2021, με μια απόφαση-σταθμό, γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε ένα πρώην μέλος του ΙΚ σε ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εναντίον των Γιαζίντι.

Δύο χρόνια αργότερα, το γερμανικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των Γιαζίντι στο Ιράκ το 2014 ως γενοκτονία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες θα δηλώσουν αντιρρησίες συνείδησης για τον πόλεμο στη Γάζα

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα