ΑΘΗΝΑ
00:14
|
01.05.2024
Εξτρεμιστικοί κύκλοι Χριστιανών Σιωνιστών επιχειρούν να ζωντανέψουν το θρύλο της κόκκινης δαμαλίδας με στόχο ένα νέο ναό του Σολομώντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωποι χριστιανικών οργανώσεων διαφόρων δογμάτων στην Ιερουσαλήμ με κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τα σχέδια ακραίων χριστιανικών σιωνιστικών οργανώσεων μέσω του εξτρεμιστικού «Ιδρύματος του Ναού» να προωθήσουν τα σχέδιά τους για «εκπλήρωση» προφητείας που αφορά την καταστροφή του τεμένους αλ Άκσα και την ανέγερση νέου ναού του Σολομώντα που φέρεται να ξεκινά με τη θυσία μίας κόκκινης δαμαλίδας (parah adumah).

Η ανοικτή επιστολή τους έχει ως εξής:

Δήλωση σχετικά με τα σχέδια για θυσία μιας κόκκινης δαμαλίδας

 «Προσευχηθείτε για την ειρήνη στην Ιερουσαλήμ. Μακάρι να ευημερήσουν όσοι σε αγαπούν» Ψαλμός 122

Ενωμένοι ως Χριστιανοί από τους Αγίους Τόπους και άλλα μέρη του κόσμου, εκφράζουμε την ανησυχία, την απογοήτευση και την καταδίκη μας για τις προσπάθειες των Χριστιανοσιωνιστών να φέρουν μεγαλύτερο πόνο και πόνο στην Ιερουσαλήμ. Οποιοσδήποτε παρατηρητής των γεγονότων στους Αγίους Τόπους σήμερα —μια περιοχή που περιλαμβάνει το Κράτος του Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα— γνωρίζει ότι οι λαοί της υφίστανται σήμερα μεγάλα βάσανα. Ως Χριστιανοί, καλούμαστε από τον Κύριό μας να είμαστε ειρηνοποιοί. Ως εκ τούτου, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των Χριστιανοσιωνιστών να προωθήσουν μεγαλύτερο πόλεμο κάτω από την ψεύτικη σημαία της προφητείας.

Βλέπουμε ειδήσεις για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ίδρυμα του Ναού του Σολομώντος (Temple Institute), αυτής της αντικειμενικά εξτρεμιστικής οργάνωσης, να θυσιάσει τις επόμενες μέρες μία «κόκκινη δαμαλίδα» με τη βοήθεια εξτρεμιστών Χριστιανοσιωνιστών στις ΗΠΑ. Αυτές οι ομάδες ισχυρίζονται ότι μία τέτοια θυσία είναι απαραίτητη για να εξαγνιστεί ένας ιερέας που στη συνέχεια θα θεωρούνταν «καθαρός» ώστε να εισέλθει στα Άγια των Αγίων του Εβραϊκού Ναού.

Αυτό το σχέδιο έχει πολλές επιπτώσεις. Είναι μέρος των σχεδίων του Ινστιτούτου του Ναού,  που υποστηρίζεται πιο πολύ από Χριστιανούς Σιωνιστές παρά από εξτρεμιστές Εβραίους, για την ανέγερση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα. Τα σχέδια αυτής της ομάδας απαιτούν την μετεγκατάσταση ή την καταστροφή του Τεμένους αλ Άκσα, συμπεριλαμβανομένου και του Θόλου του Βράχου εντός του ιερού χώρου Haram al Sharif. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι μόνο μια μεγάλη προσβολή για την ελπίδα πολυθρησκευτικής συνύπαρξης στην Ιερουσαλήμ, αλλά μια πρόσκληση σε περιφερειακό, αν όχι παγκόσμιο, πόλεμο. Αυτό το σχέδιο, που καταστρώνεται εδώ και πολλά χρόνια, επιδιώκει να μετατρέψει την ισραηλινο-παλαιστινιακή κατάσταση από πολιτική σε θρησκευτική σύγκρουση χωρίς επίγεια λύση…

Είναι σαφές για εμάς ότι μια βιομηχανοποιημένη, γενετικά τροποποιημένη δαμαλίδα προορίζεται να προωθήσει τη βία και την αναταραχή, πράγμα που δεν είναι διόλου θεόσταλτο θαύμα.

Ως θρησκευτικοί ηγέτες, λυπούμαστε που βλέπουμε το κυνικό προσωπικό συμφέρον να υπάρχει στη σχέση μεταξύ του Temple Institute και των Χριστιανών Σιωνιστών υποστηρικτών του.

Η υποστήριξη των Χριστιανοσιωνιστών για αυτό το σχέδιο βασίζεται σε μια στρεβλή χριστιανική ανάγνωση των Γραφών που αναμένει ότι ο Τρίτος Ναός θα βεβηλωθεί από τον Αντίχριστο πριν έρθει ο Μεσσίας. Κατανοούμε τη χριστιανική μας πίστη για να διδάξουμε ότι μόνο ο Χριστός είναι η θυσία μας, μια για πάντα (Β’ Κορινθίους 5.21).

Έτσι, το Temple Institute και οι Χριστιανοί Σιωνιστές υποστηρικτές του έχουν αναπτύξει μια σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εργαλειοποίηση και εκμετάλλευση ο ένας του άλλου – ακριβώς το αντίθετο από τις ανθρώπινες σχέσεις προς τις οποίες καλούμαστε.

Μπροστά σε αυτήν την τρέλα, καλούμε όλα τα άτομα καλής θέλησης να καταδικάσουν το σχέδιο του Temple Institute να θυσιάσει μια λεγόμενη «κόκκινη δαμαλίδα». Ενέργειες όπως αυτή έχουν επιχειρηθεί στο παρελθόν αλλά μάταια. Δεν καταφέρνουν τίποτα εκτός από την κλιμάκωση του μίσους, της αστάθειας και της βίας.

Καλούμε ιδιαίτερα τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να διορθώσουν και να επιπλήξουν με αγάπη τους συγχριστιανούς που έχουν παραπλανηθεί από οποιαδήποτε μορφή της ιμπεριαλιστικής, αποικιακής και πολεμικής ιδεολογίας του χριστιανικού σιωνισμού. Είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαινιάζουμε έναν παγκόσμιο ενδοχριστιανικό διάλογο με επίκεντρο την αποκήρυξη του χριστιανικού σιωνισμού μεταξύ άλλων μορφών θεοπολιτικού εξτρεμισμού.

Καμία θρησκεία – μεταξύ αυτών ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ – δεν έχει μονοπώλιο στον εξτρεμισμό. Είναι ευθύνη των πιστών πρώτα να αμφισβητήσουν τους εξτρεμιστές μέσα στις δικές τους παραδόσεις. Μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα χτίσουμε γέφυρες με άλλους. Σήμερα, η Χριστιανοσιωνιστική προώθηση περαιτέρω βίας μαζί με αυτό που αξιόπιστα περιγράφεται ως γενοκτονική επίθεση κατά του λαού της Γάζας αποτελεί μια επείγουσα πρόκληση για τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Απορρίπτουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε προσπάθεια να γίνει η Ιερουσαλήμ μια παιδική χαρά της Αποκάλυψης. Οι αντιεβραϊκές και αντι-ισλαμικές προφητικές φαντασιώσεις που προωθούνται από πολλούς Χριστιανούς Σιωνιστές βλέπουν την Ιερή Πόλη ως τόπο πολέμου όταν ο Θεός την έχει καλέσει ως οίκο ειρήνης για όλα τα έθνη.

Καλούμε όλα τα άτομα καλής θέλησης να προχωρήσουν σε μέτρα οικοδόμησης της ειρήνης για τους λαούς των Αγίων Τόπων.

Επιβεβαιώνουμε ότι το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας συνεχίζει να προωθεί, να προστατεύει και να διαχειρίζεται το Ιστορικό Status Quo των Ιερών Τοποθεσιών στην Ιερουσαλήμ, ειδικά ενόψει των συντονισμένων διεθνών απειλών σε αυτήν την ειρηνευτική τάξη.

Προτρέπουμε όλους τους Χριστιανούς ηγέτες να λάβουν υπόψη τα μηνύματα των Πατριαρχών και των Αρχηγών των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, καθώς και τα μηνύματα που προέρχονται από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στους Αγίους Τόπους που επιδιώκουν να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη που βασίζεται στη δικαιοσύνη και την ευημερία για όλους τους ανθρώπους και όχι μια ομάδα μόνη της.

H.B. Μισέλ Σαμπάχ

Επίτιμος Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Επίσκοπος Δρ. Olav Fykse Tveit

Προεδρεύων Επίσκοπος, Εκκλησία της Νορβηγίας

Χριστόφορος Ατάλλα, Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος και Επικεφαλής του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ιορδανίας Επίσκοπος

Η αιδ. Δρ. Κάρμεν Λάνσνταουν

44ος Συντονίστρια της Ενωμένης Εκκλησίας του Καναδά

Kari Mangrud Alvsvåg

Επίσκοπος, Εκκλησία της Νορβηγίας

Ουίλιαμ Σόμαλι

Πατριαρχικός Εφημέριος Ιεροσολύμων και Παλαιστίνης, Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Επίσκοπος Δρ Munib A. Younan

Πρώην Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Λουθηρανών

Ρόμπερτ Ο. Σμιθ

Σύνοδος Βόρειου Τέξας-Βόρειας Λουιζιάνα, ELCA

Canon Dr. Naim S. Ateek

Ιδρυτής του Θεολογικού Κέντρου «Sabeel Ecumenical Liberation Theology Center»

Σεβ. Dr. Mark S. Hanson

Πρώην Προεδρεύων Επίσκοπος, Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στην Αμερική

Σεβ. Καθ. Δρ. Mitri Raheb

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Dar al-Kalima

Ineke Medcalf

Ιδρυτής του «Κινήματος Νιαγάρα για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη-Ισραήλ»

Σεβ. Δρ Munther Isaac

Ιδρυτής του παλαιστινιακού χριστιανικού κινήματος «Christ at  the Checkpoint, Kairos Palestine»

Καθηγητής Δρ. Κρις Φέργκιουσον Πρώην Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Κοινότητας των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Universidad Reformada της Κολομβίας

Δρ Τζακ Σάρα Πρόεδρος του Βιβλικού Κολλεγίου της Βηθλεέμ

Δρ Shanta Premawardhana

Πρόεδρος του Ινστιτούτου « OMNIA Institute for Contextual Leadership»

Atle Sommerfeldt

Επίσκοπος Εκκλησίας της Νορβηγίας

Hans-Erik Nordin

Επίσκοπος Ομότιμος, Svenska Kyrkan

Δρ. Λάρι Γκρίνφιλντ

Πρόεδρος, OMNIA Institute for Contextual Leadership Εκτελεστικός Διευθυντής Επίτιμος, Κοινοβούλιο των Κόσμων Θρησκειών

Dr. Trond Bakkevig

Canon, Εκκλησία της Νορβηγίας

Καθ. Δρ. Paul Knitter

Ομότιμος Καθηγητής Ενωσιακής Θεολογικής Σχολής

Αιδ. Rafael Malpica Padilla

Πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής για την Παγκόσμια Αποστολή και Υπηρεσία και Ενώσεις Δικαιοσύνης, ELCA

Ashraf Tannous

Πάστορας, Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στην Ιορδανία και τους Αγίους Τόπους

Dr. Evangeline Anderson-Rajkumar

Πάστορας, Λουθηρανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, Olean

Αιδ. Ramez Ansara

Ένωση Συνελεύσεων Ελσίνκι

Δρ Μάρθι Μόμπεργκ

Πανεπιστήμιο Stellenbosch, Πανεπιστήμιο Nelson Mandela, Νότια Αφρική

π. Πέρτι Ρουότσαλο

Γενικός Βικάριος OSMTH Φινλανδίας

Ομάρ Χαραμί

Διευθυντής, Sabeel Ecumenical Liberation Theology Center

Δρ Θεολ. Μάρτιν Χόφμαν

Καθ. Universidad Bíblica Latinoamericana, Κόστα Ρίκα

Bergljot Urdahl

Φυσικοθεραπευτής, YM-YWCA Νορβηγίας

Άλις Γκούντμαν

Scots Kirk Lausanne/Διεθνής Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της Σκωτίας

Melissa Yarbray

Περιφερειακή Συντονίστρια Νότιας Καλιφόρνια, Εκκλησίες για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Desmond Sequeira Κίνημα του Νιαγάρα για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη-Ισραήλ (NMJPI)

Δρ. Paul A. Wee

Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στην Αμερική

Craig L. Nessan

Καθηγητής Θεολογίας και Ηθικής, Θεολογικό Σεμινάριο Wartburg

Αιδ. Conrad Braaten

ELCA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα