ΑΘΗΝΑ
14:41
|
02.05.2024
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής, άλλοι 15 άνθρωποι αγνοούνται από την Τετάρτη.
Διάσωση ανοικτά της Λαμπεντούζα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, όταν το σκάφος τους ανατράπηκε ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, λόγω θυελλωδών καιρικών συνθηκών, ενώ άλλοι 15 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή δήλωσε την Πέμπτη ότι έλαβε αίτημα συνεργασίας από αξιωματούχους έρευνας και διάσωσης της Μάλτας μετά την ανατροπή του σκάφους την Τετάρτη, περίπου 50 χλμ. νοτιοανατολικά του νησιού Λαμπεντούζα.

Δήλωσε πως στη συνέχεια έστειλε δικό της περιπολικό σκάφος στο σημείο, το οποίο «διέσωσε 22 επιζώντες και ανέσυρε εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα μωρό». Οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των δυσμενών καιρικών και θαλάσσιων συνθηκών, με κύματα έως και 2,5 μέτρα, πρόσθεσε.

Η εθνικότητα των επιβατών του σκάφους δεν έγινε γνωστή. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Ονγκάρο, ανάρτησε στο X αργά την Τετάρτη ότι οι επιζώντες ήταν «σε κατάσταση υποθερμίας και σοκ».

Την Τετάρτη, το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ ενός πακέτου νόμων για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά οι ΜΚΟ δήλωσαν ότι οι αλλαγές δεν θα συνεισφέρουν στη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που πεθαίνουν στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα