ΑΘΗΝΑ
10:26
|
04.05.2024
Το καλοκαιράκι ήρθε πολύ νωρίς και στη Σουηδία. Εδώ και πέντε μέρες η μέση θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές ήταν 10 βαθμοί Κελσίου.
Σουηδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ένα μετεωρολογικό ρεκόρ στη Σουηδία καταρρίφθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου του 2024. Κάθε ημέρα, από την 6η έως τη 10η Απριλίου, η μέση θερμοκρασία καθημερινά ήταν τουλάχιστον 10 βαθμοί στους σταθμούς του Μάλμε, του Κρίστιανσταντ και του Κάρλσχαμν», αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Με τον τρόπο αυτό καταγράφηκε η «πιο πρώιμη αρχή καλοκαιριού που έχει καταγραφεί ποτέ» στη Σουηδία, αφότου ξεκίνησε τον 19ο αιώνα η καταγραφή στατιστικών στοιχείων.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πριν από έναν και πλέον αιώνα, το 1906, όταν το καλοκαίρι είχε επισήμως ξεκινήσει τη 10η Απριλίου.

«Αναπόφευκτα, δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται, η πιθανότητα το καλοκαίρι να φθάνει όλο και νωρίτερα αυξάνεται» καταλήγει η σουηδική μετεωρολογική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως την επόμενη βδομάδα καταγράφονται θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Ο καιρός σήμερα: Ανάσταση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα