ΑΘΗΝΑ
13:45
|
01.05.2024
Η παράταξη Μπακογιάννη κατηγορεί τον δήμαρχο Χάρη Δούκα για «ταφόπλακα» με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οριστική παύση της ανάπλασης του Λόφου του Στρέφη, μέσω ιδιωτικής δωρεάς άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Με τη στήριξη των δημοτικών παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έπαυσε οριστικά την πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την ανάπλαση, τον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση του λόφου της στο κέντρο της Αθήνας. Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας που είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου αμφότεροι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων, Κώστας Ζαχαριάδης και Κώστας Παπαδάκης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του νυν Δημάρχου Αθηναίων.  

«Εδώ είναι ένα σημαντικό θέμα, ότι η παράταξη “Αθήνα Τώρα” κράτησε το λόγο της σε σχέση με αυτά που είχαμε πει προεκλογικά. Και φυσικά σε σχέση με αυτά που συμφωνήσαμε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής προκειμένου να επιλέξουμε τη σημερινή δημοτική αρχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Ζαχαριάδης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «ο δρόμος της αρετής είναι ένα λογοπαίγνιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στο εισηγητικό, αναφέρεται στη φαινόμενη πολιτική βούληση του Δημάρχου να μην παρατείνει την παραμονή της Prodea στο λόφο του Στρέφη, να μην της δώσει την ευκαιρία να αναμείνει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η νυν δημοτική αρχή θα συνεχίσει να «συνδιοικεί» με τις δύο δημοτικές παρατάξεις εξ αριστερών της «όχι για λόγους ιδεολογικούς, αλλά για λόγους πολιτικής επιβίωσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο». Χαρακτήρισαν επίσης «ταφόπλακα» για τον τερματισμό της ανάπλασης του Λόφου Στρέφη παρά το γεγονός ότι βίντεο τους δείχνει να ψηφίζουν υπέρ της πρότασης Δούκα.

Τέλος, η παράταξη του Δημάρχου ανακοίνωσε Παράλληλα επισημαίνει ότι η σύμβαση του Δήμου με την ιδιωτική εταιρεία Prodea έληξε όπως προβλεπόταν στις 29/2, με την εταιρεία να είχε ήδη ξοδέψει τα 3/4 της δωρεάς για τα έργα που έγιναν (750.000 ευρώ). Τα έργα αυτά σταμάτησαν από τον Δεκέμβριο του 2023 όταν το ΣτΕ ακύρωσε ένα μέρος του έργου, ενώ υπήρξαν και πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα