ΑΘΗΝΑ
15:09
|
02.05.2024
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, ιδιαίτερα όσο συνεχίζονται οι ωμότητες της χώρας αυτής στη Γάζα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδονησίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα 24ωρο μετά το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth πως η Ινδονησία προχωρά στη σύναψη σχέσεων με το Ισραήλ για να μπορέσει να ενταχθεί στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ανάπτυξης, το υπουργείο Εξωτερικών της ασιατικής χώρας που είναι και η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο αντέδρασε διαψεύδοντας την πληροφορία.

Αρνήθηκε πως σχεδιάζει να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, ιδιαίτερα όσο αυτό δεν σταματά τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Διεμήνυσε επίσης πως η Ινδονησία υποστηρίζει την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη βάση της λύσης των δύο κρατών.

Πρόσφατη μαζική διαδήλωση Ινδονησίων υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδονησίας, Λαλού Μουχάμαντ Ικμπάλ τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, ιδιαίτερα όσο συνεχίζονται οι ωμότητες της χώρας αυτής στη Γάζα. Η θέση της Ινδονησίας δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της λύσης των δύο χωρών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα