ΑΘΗΝΑ
09:56
|
02.05.2024
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κατηγόρησε θρασύτατα το Ιράν πως «κλιμακώνει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή», 11 μέρες μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο.
Ο εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μερικές ώρες μετά τις συναντήσεις που είχε από χτες στο Ισραήλ ο Αμερικανός στρατηγός Έρικ Κουρίλα που είναι επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης το αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM), ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι έκανε έναν απολογισμό τονίζοντας πως έγινε από κοινού εκτίμηση της κατάστασης στο φόντο της απειλής αντιποίνων από το Ιράν.

«Κάναμε από κοινού εκτίμηση της κατάστασης για να εξασφαλίσουμε ότι ο συντονισμός μας είναι σωστός» είπε ο Χαγκάρι και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες που έχουν δοθεί στους πολίτες μπροστά στον αυξημένο συναγερμό και επαγρύπνηση για πιθανή ιρανική επίθεση.

Από τις συναντήσεις του Αμερικανού στρατηγού Ε.Κουρίλα με τον Ισραηλινό επιτελάρχη Χέρτζι Χαλεβί

«Εάν υπάρξουν αλλαγές θα ενημερώσουμε τους πολίτες αμέσως» είπε ο Χαγκάρι προσθέτοντας πως θα πρέπει παρόλα αυτά να παραμείνουν σε αυξημένη επαγρύπνηση «όπως είναι και η αεράμυνα του Ισραήλ».

«Οι άμυνές μας είναι έτοιμες και ξέρουμε πώς να χειριστούμε κάμε μία απειλή ξεχωριστά. Είμαστε έτοιμοι για επίθεση με μία ποικιλία δυνατοτήτων για να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ» πρόσθεσε ο Χαγκάρι αποφεύγοντας να εξηγήσει ότι το Ισραήλ αναμένει ιρανικά αντίποινα γιατί παραβίασε τη Χάρτα του ΟΗΕ και τη διεθνή σύμβαση της Βιέννης για τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις προχωρώντας την 1η Απριλίου σε αεροπορική επίθεση ακριβείας στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό προκαλώντας το θάνατο 13 ανθρώπων σε έδαφος ξένης διπλωματικής αποστολής μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί…

Ο Χαγκάρι είχε στη συνέχεια το θράσος να κατηγορήσει το Ιράν πως «κλιμακώνει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

Οι δηλώσεις του Χαγκάρι έγιναν περίπου μία ώρα αφότου η Χεζμπολάχ ξεκίνησε γύρω στις 20.00 μπαράζ δεκάδων ρουκετών Κατιούσα προς θέσεις του στρατού στο Βόρειο Ισραήλ.

Μία ώρα μετά το πρώτο κύμα μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ ακολούθησε (γύρω στις 21.30 απόψε) και δεύτερο κύμα επιθέσεων προς το Βόρειο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα