ΑΘΗΝΑ
03:33
|
01.05.2024
Tέσσερις επιχειρήσεις εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στον Κόλπο του Άντεν, ανακοίνωσαν χθες οι αντάρτες.
Στο στόχαστρο το υπό σημαία ΗΠΑ πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Yorktown.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κατάρριψη ακόμα ενός αντιπλοϊκού βαλλιστικού πυραύλου που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε ζημιές σε πλοία (του Πολεμικού Ναυτικού) των ΗΠΑ, του συνασπισμού, ή εμπορικά», διαβεβαίωσε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Η κατάρριψη συνέβη περίπου ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση των Χούθι ότι πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στον Κόλπο του Άντεν, συμπεριλαμβανομένου του υπό σημαία ΗΠΑ πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Yorktown.

Σε τηλεοπτική δήλωσή του ο ταξίαρχος Γιαχίγια Σαρί, εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, ανέφερε ότι οι αντάρτες Χούτι πραγματοποίησαν μια επιχείρηση με στόχο το Maersk Yorktown, τα Boxships MSC Gina και MSC Darwin και ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο που τα συνόδευε.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM), από την πλευρά της, ανέφερε ότι μεταξύ 4:15 π.μ. και 6 π.μ. (ώρα Σανάα) στις 10 Απριλίου, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που εκτοξεύτηκαν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. Δύο UAV εκτοξεύτηκαν πάνω από τον Κόλπο του Άντεν και ένα πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές από πλοία των ΗΠΑ, του συνασπισμού ή εμπορικά.

Στη συνέχεια, περίπου από τις 7:50 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. (ώρα Σανάα), οι αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν και κατέστρεψαν με επιτυχία οκτώ UAV σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι σε αυτοάμυνα, ανέφερε η USCENTCOM.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα