ΑΘΗΝΑ
05:42
|
18.05.2024
Ο μόδιστρος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί σημαντικά εδώ και μέρες.
Ρομπέρτο Καβάλι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο επιφανής Ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι.

Την είδηση θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο μόδιστρος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί σημαντικά εδώ και μέρες.

Ο Ρομπέρτο Καβάλι είχε γεννηθεί στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ο παππούς του, Τζιουζέπε Ρόσσι, ήταν επιφανής καλλιτέχνης έργα του οποίου εκτίθενται στην Πινακοθήκη Uffizi.

Σε ηλικία 32 ετών παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Salon for Prêt-à-Porter στο Παρίσι και έκτοτε ανέβηκε τα σκαλιά της διεθνούς επιτυχίας.

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής άρχισε να ασχολείται με τη μόδα σε νεαρή ηλικία και το 1970 δημιούργησε τον δικό του οίκο. Σήμα κατατεθέν του ήταν οι γούνες, τα χαρακτηριστικά κεντητά σχέδια, τα έντονα ντεκολτέ και τα διαφανή ενδύματα. Μεγάλη επιτυχία είχε σημειώσει επίσης μια ειδική γραμμή αφιερωμένη στους νέους.

Ο Καβάλι το 1980 παντρεύτηκε την πρώην Miss Αυστρία, στη συνέχεια έκανε άλλους δύο γάμους και απέκτησε συνολικά έξι παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων απέκτησε σε ηλικία 82 ετών από τη σχέση με την κατά 45 χρόνια νεότερή του, Σάντρα Νίσσον.

Το 2015 αποφάσισε να πουλήσει την εταιρία του και να αφιερωθεί στην οικογένειά του. Λάτρευε τη γενέτειρα πόλη του, τη Φλωρεντία, όπου διέμενε τα τελευταία του χρόνια.

Ο Creative Director του οίκου μόδας Fausto Puglisi εξέφρασε συλλυπητήρια για την απώλεια του σχεδιαστή μόδας εκ μέρους της εταιρίας αναφέροντας:

«Αγαπητέ Ρομπέρτο, μπορεί να μην είσαι πια σωματικά εδώ μαζί μας, αλλά ξέρω ότι θα νιώθω το πνεύμα σου πάντα μαζί μου. Είναι η μεγαλύτερη τιμή της καριέρας μου να εργάζομαι κάτω από την κληρονομιά σου και να δημιουργώ για το brand που ίδρυσες με τόσο όραμα και στυλ. Αναπαύσου εν ειρήνη θα μας λείψεις και σε αγαπούν τόσοι πολλοί που το όνομά σου θα συνεχιστεί, φάρος έμπνευσης για τους άλλους και ειδικά για μένα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα