ΑΘΗΝΑ
06:43
|
03.05.2024
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αποδοκίμασε και την παρένθετη μητρότητα λέγοντας πως «η ενοικιαζόμενη μήτρα είναι απάνθρωπη πρακτική».
Τζόρτζια Μελόνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το φαινόμενο της υπογεννητικότητας και στις αιτίες του στην Ευρώπη και στον δυτικό κόσμο επιχείρησε να προσεγγίσει σήμερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία» τόνισε η Μελόνι κατά την παρέμβασή της σε ημερίδα που οργανώθηκε στην Ρώμη. Και πρόσθεσε:

«Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε, στην πηγή της, την δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας».

Σύμφωνα με την Μελόνι «καμία παρέμβαση δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε επί χρόνια, η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, την αποδοκίμασε επισημαίνοντας πως «η ενοικιαζόμενη μήτρα είναι απάνθρωπη πρακτική, διότι τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά».

«Σύντομα, θα αποτελέσει οικουμενικό αδίκημα» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα