ΑΘΗΝΑ
22:22
|
02.05.2024
Σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτο σημείο, στον Γκίγκιλο του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, επιχειρεί πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά ξέσπασε, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, σε πολύ δύσβατο σημείο των Λευκών Ορέων στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γκίγκιλου κοντά στο Ξυλόσκαλο, στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η δίοδος πυροσβεστικών οχημάτων, σηκώθηκε πυροσβεστικό ελικόπτερο προκειμένου να κάνει ρίψεις στο σημείο που μαίνεται η φωτιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων καίει χαμηλή βλάστηση, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Στην περιοχή εκτός από το πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες και στην Αχαΐα

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασική έκταση, στην περιοχή Κάλφα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η ομάδα Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροπλάνων της Δυτικής Ελλάδας.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι και την δύση του ήλιου.

Συνολικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 61 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 54 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα