ΑΘΗΝΑ
21:06
|
30.04.2024
Μ’ αφορμή το «εμπάργκο» στον Γιάνη Βαρουφάκη. Το γερμανικό κατεστημένο στέκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό της κυβέρνησης Νετανιάχου.
Γιάνης Βαρουφάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήταν σαφές από την αρχή του πολέμου στη Γάζα. Το γερμανικό κατεστημένο θα στεκόταν με κάθε τρόπο στο πλευρό της κυβέρνησης Νετανιάχου, στο πλευρό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, στο πλευρό των εποίκων. Καμία έκκληση, καμιά προειδοποίηση, καμιά κατηγορία δε θα μπορούσε να μετακινήσει το γερμανικό κράτος από την πάγια θέση του, την κρατική υπόθεση, όπως λένε, της άνευ όρων υποστήριξης των στόχων και των πρακτικών του σχεδίου της σιωνιστικής ιδεολογίας που έχει μετατραπεί σε κράτος εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η Γερμανία δε λογαριάζει τελικά τίποτα προκειμένου να υπερασπιστεί την καταπάτηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ. Ο πρόσφατα εκλιπών τέως πρόεδρος της Ναμίμπια, Χάγκε Γκέινγκομπ το είχε πει τον Φεβρουάριο που μας πέρασε: η Γερμανία, με το να μη δέχεται πως το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, δείχνει ότι δεν έχει μάθει τίποτε από την ιστορία της. Ο Γκέινγκομπ είχε τη νομιμοποίηση να μιλά, τόση όσο και κάποιος Ισραηλινός σε σχέση με τη γενοκτονία του δικού του λαού από τους Γερμανούς. Η Ναμίμπια, βλέπετε, υπήρξε ο χώρος όπου η Γερμανία διέπραξε την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα και αυτό έχει αναγνωριστεί ηθικά από το ίδιο το γερμανικό κράτος. Πλήρωσαν μάλιστα και κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση πριν μερικά χρόνια. Και τώρα παρακαλούν να τους επιτρέψει η αφρικανική χώρα να φτιάξουν εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου τις ακτές της αφρικανικής χώρας.

Από την αρχή της έκρηξης του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο το γερμανικό κράτος έδειξε τις προθέσεις του: με κάθε τρόπο θα γίνεται προσπάθεια να καταπνίγονται οι φωνές που λένε αυτό το οποίο καταδεικνύουν δισεκατομμύρια άνθρωποι, καταγγέλλουν κυβερνήσεις και δέχεται μέχρις ενός βαθμού ακόμα και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης: ότι το Ισραήλ κινείται εκτός των ορίων της διεθνούς νομιμότητας και διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Έτσι κατέστειλε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις (πάντα πολυάριθμες σε σχέση με τις ασθενικές υπέρ του Νετανιάχου), απαγόρευσε σε ανθρώπους να φοράνε την παλαιστινιακή καφίγια, τη μαντήλα, συκοφάντησε με το στίγμα του «αντισημίτη», στέρησε την ελευθερία έκφρασης, ανέστειλε την ακαδημαϊκή ελευθερία της φιλοσόφου Νάνσι Φρέιζερ, φόβισε, απείλησε, έφτασε στο σημείο να καταστείλει ακόμα και εβραϊκή φιλειρηνική οργάνωση (εντός του εδάφους της). Και τελικά, την Παρασκευή, εισέβαλε σε συνέδριο και το διέλυσε, ενώ απαγόρευσε την πολιτική δραστηριότητα αλλά ακόμα και την είσοδο στη χώρα ενός αρχηγού ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος και πρώην υπουργού οικονομικών ενός ευρωπαϊκού κράτους: του Γιάνη Βαρουφάκη.

Γράφαμε και πριν από μερικές μέρες πως στην προσπάθεια υποστήριξης της πολιτικής του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστινίους συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα πλην αυτού της Ζάρα Βάγκενκνεχτ. Εδώ χωράνε όλοι, από τους Πράσινους και το αριστερό κόμμα DieLinke μέχρι την άκρα δεξιά AfD. Όμως το γερμανικό κράτος και η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων πέφτουν σε αντιφάσεις. Έτσι, ενώ απαγορεύεται πλέον στο πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης να μιλά επί γερμανικού εδάφους είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά για τα εγκλήματα του Ισραήλ, ενώ Εβραίοι για πρώτη φορά μετά το 1945 δέχονται οργανωμένες πολιτικές διώξεις επειδή θέλουν δίκαιη ειρήνη, η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τη δράση των εποίκων και ζητά από το Ισραήλ να περιορίσει τα πλήγματα ενάντια σε αμάχους Παλαιστινίους.

Αυτό, όμως, αποδεικνύει πως το Ισραήλ χτυπά αμάχους και πως ρατσιστικές ένοπλες ομάδες εποίκων δρουν στη Δυτική Όχθη. Και το γερμανικό πολιτικό στερέωμα λέει, «ναι», αυτά συμβαίνουν, ζητάμε να μη συμβαίνουν και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, μέχρις καταργήσεως συνταγματικών δεσμεύσεων, αυτούς που τα διαπράττουν. Η αντίφαση σε όλο της το μεγαλείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα