ΑΘΗΝΑ
04:50
|
04.05.2024
Προσπάθεια της εταιρείας να συγκαλύψει τον τραυματισμό του εργαζόμενου, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά σε έργα που εκτελούνται στην Αθήνα για το μετρό, ήρθε να προστεθεί στον ατέλειωτο κατάλογο εργοδοτικής αυθαιρεσίας που έχει σαν συνέπεια θανάτους και τραυματισμούς ανθρώπων πάνω στο μεροκάματο.

Στο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου, στη σήραγγα των έργων του μέτρο της AVAX στην Κατεχάκη, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ζητώντας την άμεση τιμωρία των υπευθύνων της εταιρείας στο εργοτάξιο της οποίας, όπως καταγγέλλει καταγράφεται «σωρεία εργοδοτικών αυθαιρεσιών που αφορούν τις συνθήκες εντατικοποίησης, τα ελλειπή μέτρα υγείας και ασφάλειας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων:

«Ένα εργοτάξιο στο οποίο το Συνδικάτο Οικοδομών Αθήνας έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει και παρέμβει αποφασιστικά για σωρεία εργοδοτικών αυθαιρεσιών που αφορούν τις συνθήκες εντατικοποίησης, τα ελλειπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, και έχει καταφέρει με τους αγώνες του να περιορίσει σημαντικά τις επιπτώσεις αυτών των συνθηκών.

Σε αυτό το έδαφος, ένας εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, το οποίο θα χρειαστεί χειρουργείο για να αποκατασταθεί. Η AVAX προσπάθησε να συγκαλύψει το “ατύχημα”, με ψευδή και παραπλανητική αναγγελία που έκανε στην επιθεώρηση εργασίας για “ελαφρύ τραυματισμό”, με ψευδείς αναφορές τύπου “γλίστρησε” με αποτέλεσμα η επιθεώρηση να κάνει έλεγχο την επόμενη μέρα και όχι αμέσως αφού δεν χαρακτηρίστηκε επείγον, με αποτέλεσμα σύμφωνα και με τον επιθεωρητή να αλλοιωθούν τα στοιχεία του συμβάντος.

Ακόμα και ο έλεγχος την επόμενη μέρα έγινε, μετά από παρέμβαση και απαίτηση του Συνδικάτου Οικοδόμων, που ξεσκέπασε την επιχείρηση συγκάλυψης από την εταιρία. Το παζλ της συγκάλυψης ήρθε να συμπληρώσει, η απουσία κατά την ώρα των εργασιών τεχνικού ασφαλείας, που δεν ενημερώθηκε ούτε εκ των υστέρων.

Φαίνεται ότι η AVAX, ακολουθώντας την γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ για την συσκότιση των αιτιών του εγκλήματος στα Τέμπη, θέλησε να κάνει το ίδιο. Όμως και εδώ όπως και για το έγκλημα στα Τέμπη, το συνδικαλιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό τους χάλασε τα σχέδια. Η AVAX όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου και γενικά, κυνηγώντας την εκπλήρωση των χρονοδιαγραμμάτων τους για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, με δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους.

Την Δευτέρα 15/4 θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας με την παρουσία του Συνδικάτου Οικοδομών. Παράλληλα από την πρώτη στιγμή συμπαρασταθήκαμε έμπρακτα στον συνάδελφο μας που τραυματίστηκε και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Απαιτούμε την άμεση τιμωρία των υπευθύνων της εταιρείας.

Την πληρωμή του 100% των ημερομίσθιων του συναδέλφου όσο καιρό θα αναρρώνει, και την καταβολή γενναίας αποζημίωσης σαν ελάχιστο αντίβαρο για τις συνέπειες που υπέστη από το “ατύχημα”.

Θα κλιμακώνουμε την πάλη μας με όλα τα μέσα, τόσο στην συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και παντού, για τερματίσει το έγκλημα.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα