ΑΘΗΝΑ
16:16
|
01.05.2024
Σκότωσαν και τραυμάτισαν Παλαιστίνιους, έκαψαν σπίτια και αυτοκίνητα μετά τον εντοπισμό του πτώματος 14χρονου Εβραίου βοσκού.
Από τις επιθέσεις Εβραίων εποίκων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μπαράζ ανεξέλεγκτων επιθέσεων προβαίνουν τα τελευταία 24ωρα πολλές εκατοντάδες Εβραίοι έποικοι με τις πλάτες του στρατού σε βάρος Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης  με αφορμή τον εντοπισμό του πτώματος του 14χρονου Εβραίου έποικου βοσκού, Μπινγιαμίν Αχιμαΐρ, από drone του στρατού, δίχως να έχει ξεκαθαριστεί πως επήλθε ο θάνατός του και ποιος ευθύνεται για αυτόν.

Ωστόσο, Εβραίοι έποικοι έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη σε Παλαιστίνιους και χρησιμοποίησαν την εξαφάνιση του εφήβου από την Παρασκευή ως και το Σάββατο, 13 Απριλίου, σαν αφορμή για να κλιμακώσουν τη βάρβαρη βία τους κατά Παλαιστινίων αμάχων.

Την Παρασκευή στο χωριό Μουγαγίρ έποικοι σκότωσαν έναν 31χρονο Παλαιστίνιο εν ψυχρώ, τραυμάτισαν αρκετούς άλλους και πυρπόλησαν σπίτια και ΙΧ αυτοκίνητα, με την στήριξη του στρατού.

Νύχτα τρόμου ήταν και εκείνη του Σαββάτου στο ίδιο χωριό, καθώς νέες ορδές εποίκων επανέλαβαν τις επιθέσεις τους βορειοανατολικά της Ραμάλας, καίγοντας Ι.Χ. αυτοκίνητα και βανδαλίζοντας περιουσίες Παλαιστινίων.

Από τους εμπρησμούς αυτοκινήτων Παλαιστινίων (παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA)

Το Σάββατο, επιτέθηκαν και στο χωριό Ντούμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης πυρπολώντας σπίτια και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους χωρικούς.

Παρόμοιες σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και στο χωριό Αμπού Φάλαχ, όπου 11 οχήματα κάηκαν από εποίκους.

Την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 14χρονου βοσκού ανέλαβαν οι ισραηλινές υπηρεσίες εσωτερικής «ασφάλειας», Shin Bet, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, διαβεβαίωσε πως ο ένοχος θα βρεθεί «και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Ωστόσο, κάλεσε τους εποίκους να σταματήσουν τις επιθέσεις λέγοντας πως «δυσκολεύουν την αποστολή των στρατιωτών» και τονίζοντας πως «δεν μπορούν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα