ΑΘΗΝΑ
14:02
|
30.04.2024
Πανηγύρισε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και την επιστροφή του στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Συνέτριψε στον σημερινό τελικό τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ με 6-1, 6-4 σετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά τένις του Μόντε Κάρλο συντρίβοντας στον σημερινό τελικό τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ με 6-1, 6-4 σετ.

Πρόκειται για την τρίτη φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που ο Έλληνας τενίστας κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, ενώ ταυτόχρονα πανηγυρίζει και την επιστροφή του στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία, επίσημα, θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα.

Ο Ρούουντ πήρε το εναρκτήριο γκέιμ του αγώνα, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Τσιτσιπά. Ισοφάρισε με love game, ακολούθως «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στο επόμενο γκέιμ «έσβησε» τρία break points, για να φτάσει στο 3-1. Ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε αβίαστα λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία κι έτσι, ο Έλληνας τενίστας κέρδισε όλα τα επόμενα game και πήρε το πρώτο σετ με 6-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο και μάλιστα ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» break point στο πρώτο και το τρίτο game του δεύτερου σετ. Ο Ρούουντ ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα «μαραθώνιο» game, διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής (αν και ξεκίνησε με 40-0) χρειάστηκε να σώσει άλλα τρία break points.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει κρίσιμα λάθη, ο Έλληνας τενίστας πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα