ΑΘΗΝΑ
12:52
|
02.05.2024
Οι αρχές ερευνούν το νέο περιστατικό, που έρχεται λίγες μέρες μετά από την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Σίντνεϊ της Αυστραλίας έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα αγνώστων στοιχείων, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν επίσκοπο και τους πιστούς κατά τη διάρκεια εκκλησιαστικής λειτουργίας, τη Δευτέρα.

Μάλιστα, η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο, μιας και η εκκλησία μετέδιδε ζωντανά τη λειτουργία. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να πλησιάζει το βωμό και να μαχαιρώνει τον κληρικό με μανία. Αρκετοί παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να παρέμβουν, με τον δράστη να τραυματίζει άλλα δύο άτομα.

Το θύμα της επίθεσης φέρεται να είναι ο επίσκοπος Εμμανουήλ, ο οποίος κήρυττε στην εκκλησία «Ιησούς Χριστός ο καλός Ποιμήν» στο Γουέκλει στα δυτικά του Σίδνεϊ τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι φέρεται να μαχαιρώθηκαν στη συμπλοκή που ακολούθησε.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του κληρικού, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε σε δημοσιογράφους πως αν και φέρει πολλαπλά τραύματα, δεν απειλείται η ζωή του.

Οι αρχές ερευνούν το νέο περιστατικό, που έρχεται λίγες μέρες μετά από την επίθεση με μαχαίρι στην αυστραλιανή πόλη που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο: Ο δράστης στόχευε γυναίκες

Παράλληλα, οι αρχές της Αυστραλίας ερευνούν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης του Σαββάτου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα και τραυμάτισε άλλα 12, σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο του Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης ότι φαίνεται πως είχε ως στόχο κυρίως γυναίκες.

Πέντε από τα έξι θύματα του Τζόελ Κάουστι, του 40χρονου δράστη που φέρεται να έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι γυναίκες όπως και οι περισσότεροι από τους 12 ανθρώπους που τραυμάτισε.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον δράστη να κυνηγά κυρίως γυναίκες κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Γουέστφιλντ, στο προάστιο Μποντάι Τζάνκσιον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ.

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα