ΑΘΗΝΑ
13:15
|
30.04.2024
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, 10.000 αθλητές θα έπλεαν κατά μήκος του Σηκουάνα, επιβιβασμένοι σε περίπου 160 βάρκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πιθανώς να μην διεξαχθεί στον ποταμό Σηκουάνα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, εάν ο κίνδυνος ασφαλείας είναι πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, η τελετή θα μπορούσε να «περιοριστεί στο Τροκαντερό», στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, αντί να καλύπτει την έκταση του ποταμού.

Μάλιστα, ο Μακρόν δήλωσε πως θα μπορούσε ακόμη και να μεταφερθεί στο Stade de France, το εθνικό στάδιο της Γαλλίας που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, σε μια «παραδοσιακή» τελετή έναρξης των Αγώνων, εγκαταλείποντας εντελώς το πρωτοπόρο σχέδιο της Γαλλίας για μια τελετή εκτός γηπέδου.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, περισσότεροι από 10.000 αθλητές θα έπλεαν κατά μήκος μιας έκτασης 6 χιλιομέτρων του Σηκουάνα, επιβιβασμένοι σε περίπου 160 βάρκες.

Οι διοργανωτές είχαν αρχικά σχεδιάσει να φιλοξενήσουν περίπου 600.000 θεατές για να παρακολουθήσουν την τελετή από τις όχθες του ποταμού, αριθμός που πλέον έχει μειωθεί σε 300.000 άτομα.

Έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι οι τουρίστες δεν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση για να παρακολουθήσουν την τελετή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αντίθετα, τα εισιτήρια δίνονται μόνο με πρόσκληση.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν αυξηθεί, ύστερα από απειλές που ανάρτησε λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με επιθέσεις σε ποδοσφαιρικούς αγώνες των προημιτελικών του Champions League στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Λονδίνο, τις οποίες η Γαλλία απέδωσε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS-K).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα