ΑΘΗΝΑ
22:39
|
04.05.2024
Πρώην πρόεδρος της Εφορείας ανέφερε ότι, από τις παραστάσεις που «ανέβασε» ο διευθυντής, η Όπερα ζημιώθηκε με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας Θεσσαλονίκης, για κατ’ εξακολούθηση για κακοδιαχείριση και απιστία εις βάρος του δημοσίου, με την ζημία να ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, κατά το χρονικό διάστημα 2008-2010, ζημίωσε την περιουσία της Όπερας Θεσσαλονίκης με αγορές διαφόρων αντικειμένων, υπέρογκες αμοιβές καλλιτεχνών, δικηγόρων και διαφημιστών και πανάκριβες παραστάσεις, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και δίχως να έχει εγκριθεί τακτική επιχορήγηση ανάλογου ύψους από το υπουργείο Πολιτισμού.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, πρώην πρόεδρος της Εφορείας του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού φορέα, ανέφερε ότι από τις παραστάσεις που «ανέβασε», η Όπερα ζημιώθηκε με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. «Ήθελε να προβληθεί, δεν τον ενδιέφερε το δημόσιο χρήμα», κατέθεσε, τονίζοντας ότι «αυτός ήταν ο λόγος που έκλεισε η Όπερα», περί τα τέλη του 2010 με αρχές του 2011.

Η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, ενώ ίδιος ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα