ΑΘΗΝΑ
20:38
|
30.04.2024
Απίστευτα μαρτύρια καταγγέλλουν και άλλοι Παλαιστίνιοι της Γάζας που αιχμαλωτίστηκαν από τον IDF και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Παλαιστίνιοι μετά τα βασανιστήρια από τον ισραηλινό στρατό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια κατήγγειλαν σήμερα δεκάδες άλλοι Παλαιστίνιοι που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την αιχμαλωσία τους από τον ισραηλινό στρατό (IDF) στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας μεθοριακών διαβάσων Γάζας, Χισάμ Αντουάν που μίλησε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί αιχμάλωτοι υπέστησαν «σοβαρή κακομεταχείριση αφού ορισμένοι στάλθηκαν στο νοσοκομείο Αμπού Γιούσεφ αλ Νατζάρ».

Ένας από τους πρώην κρατούμενος ο Sufyan Abu Salah από το Χάν Γιούνις της Νότια Λωρίδας Γάζας εμφανίζεται σε βίντεο στην πλατφόρμα Tik Tok να καταγγέλλει τα μαρτύρια που τράβηξε όσο τον είχαν αιχμάλωτο τονίζοντας πως του ακρωτηρίασαν το ένα πόδι επειδή έπαθε γάγγραινα από τα σιδερένια δεσμά που του φορούσαν σε πόδια και χέρια…

Ένας από τους κρατούμενους που αφέθηκε ελεύθερος διηγήθηκε σε δημοσιογράφους  ότι ο ίδιος και ένας φίλος του ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

«Παρέμενα γονατιστός (κατά τους περίπου δύο μήνες της κράτησής του) από τις 5.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, με τα μάτια και τα χέρια δεμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμίζοντας ανάλογα   μαρτύρια που υπέστησαν Ιρακινοί κρατούμενοι από τους Aμερικανούς στις φυλακές-κολαστήρια Άμπου Γκράιμπ στο Ιράκ, πρόσθεσε πως «ο στρατός εξαπέλυσε σκυλιά εναντίον μας για να μας επιτεθούν. Μας χτύπησαν και μας βασάνισαν».

Τον Μάρτιο, η υπηρεσία μεθοριακών διαβάσεων είπε ότι 56 Παλαιστίνιοι που απελευθερώθηκαν από ισραηλινές φυλακές έφεραν σημάδια βασανισμού κατά την κράτησή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα