ΑΘΗΝΑ
12:44
|
02.05.2024
Η Ελλάδα οφείλει να είναι με το διεθνές δίκαιο, τη σταθερότητα, την ασφάλεια είπε σήμερα στο ΟΡΕΝ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ για την νέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή τόνισε πως η Ελλάδα «οφείλει να είναι με το διεθνές δίκαιο, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και να στέκεται απέναντι στον αναθεωριτισμό όπου και εάν αυτός αναπτύσσεται».

Διέκρινε κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης καλώντας τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για να την αποτρέψει. Πρόσθεσε δε πως ένα τέτοιο σενάριο θα επιφέρει «ανυπολόγιστες και απρόβλεπτες συνέπειες, οικονομικές, μεταναστευτικές-προσφυγικές συνέπειες και όχι μόνο».

Σε άλλο σημείο εκτίμησε πως οι επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ «είναι το τελευταίο επεισόδιο ενός ολόκληρου δράματος». «Είναι μία πυριτιδαποθήκη η περιοχή εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, ενώ έχουμε ήδη μια ανάφλεξη και μία περιφερειακή σύρραξη στη Γάζα» πρόσθεσε και εξήγησε:

«Έχουμε σε εξέλιξη μια ανθρωπιστική τραγωδία που έρχεται την επαύριον μιας ασύλληπτης τρομοκρατικής επίθεσης στις αρχές του Οκτώβρη από τη Χαμάς, η οποία εργαλειοποίησε έναν λαό απειλώντας να ακυρώσει ακόμα και τα ιστορικά και δίκαια αιτήματά του, μετά από δεκαετίες επιθετικής πολιτικής εποικισμών από το Ισραήλ. Και η κυβέρνηση του Ισραήλ ήρθε στη συνέχεια να οδηγήσει με έναν εκδικητικό πόλεμο, ακόμα και σε απομάκρυνση από τις εστίες του ενός ολόκληρου λαού, που πλέον υπερσυγκεντρώνεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα στην περιοχή, ο Δημήτρης Μάντζιος απάντησε πως «δεν μπορεί παρά να είναι η επιστροφή των ομήρων της Χαμάς στο Ισραήλ, η κατάπαυση του πυρός και ο τερματισμός των επιχειρήσεων του Ισραήλ ώστε να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία, το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαύλων, είτε από θαλάσσης μέσω της Κύπρου, είτε από τη Ράφα, ή από τον Βορρά– και βεβαίως η επανέναρξη των συνομιλιών Ισραήλ- Παλαιστινιακής Αρχής για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση των δύο κρατών, στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Παλαιστίνια θρηνεί για το θάνατο του βρέφους της μετά από ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

«Αν δεν λυθεί το παλαιστινιακό ζήτημα, που είναι αυτήν τη στιγμή η βάση της νομιμοποίησης της όποιας αντίδρασης του αραβικού κόσμου, δικαιολογημένης ή μη, δεν θα έχει ούτε το κράτος του Ισραήλ την ασφάλεια που χρειάζεται, ούτε η Παλαιστίνη θα έχει δικαίωμα στην ελπίδα μέσα από την κρατική υπόσταση. Προς αυτήν την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κινείται πάντα αξιακά και υποστηρίζοντας με πρωτοβουλίες αυτές τις ειρηνευτικές συνομιλίες» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα