ΑΘΗΝΑ
10:23
|
01.05.2024
«Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασής τους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.
Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας θέλει σκληρότερες κυρώσεις στo Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για πιο σκληρές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν απηύθυνε προς τη διεθνή κοινότητα η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, στον απόηχο των ιρανικών αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ που αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή και αμερικανική αεράμυνα.

Βρίσκονται ήδη σε ισχύ κυρώσεις εξαιτίας της χρήσης ιρανικού σχεδιασμού drones από τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθύμισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών. «Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασής τους (…) διότι βλέπουμε πόσο επικίνδυνες είναι οι (ιρανικές) ενέργειες», πρόσθεσε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανήγγειλε πως οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στην Τεχεράνη, προκειμένου να πλήξουν ιδίως τα ιρανικά προγράμματα κατασκευής drones και πυραύλων.

Η Ε.Ε. επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν τον περασμένο Δεκέμβριο για να εμποδίσει την παραγωγή των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μιας κατεύθυνσης του τύπου που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον ρωσικό στρατό στην ουκρανική επικράτεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα