ΑΘΗΝΑ
16:05
|
30.04.2024
Δελτίο Τύπου εξέδωσε η παλαιστινιακή οργάνωση, με αφορμή την φετινή Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας», δήλωσε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη, με αφορμή την φετινή Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Η Χαμάς ανέφερε ότι η 17η Απριλίου έρχεται «εν μέσω της ηρωικής μάχης της “Πλημμύρας του αλ-Άκσα”, όπου ο παλαιστινιακός λαός και η γενναία αντίσταση έχουν ενωθεί για πάνω από έξι μήνες, υπερασπιζόμενοι τη γη, τις αρχές και ότι είναι ιερό, επιτυγχάνοντας τη νίκη των ταξιαρχιών Al-Quds και των κρατουμένων».

Η οργάνωση τονίζει ότι η διοίκηση των ισραηλινών φυλακών συνεχίζει να διαπράττει «ειδεχθή εγκλήματα κατά των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής αμέλειας, των βασανιστηρίων και της άμεσης δολοφονίας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι 16 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί εντός των φυλακών από τις 7 Οκτωβρίου 2023, «εξαιτίας αυτών των φρικτών εγκλημάτων».

Η Χαμάς επεσήμανε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε την επιθετικότητά του στη Γάζα «για να ασκήσει την “αναγκαστική εξαφάνιση” των πολιτών της Λωρίδας, με απαγωγές, συλλήψεις, αλλά και με δολοφονίες μέσω βασανισμού».

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ισραηλινές δυνάμεις κρατούν ακόμη περισσότερους από 9.500 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων 3.660 πολιτικοί κρατούμενοι, 56 δημοσιογράφοι, τουλάχιστον 80 γυναίκες, περισσότερα από 200 παιδιά και 17 μέλη του Νομοθετικού Συμβουλίου της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα