ΑΘΗΝΑ
22:06
|
30.04.2024
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.000 γυναίκες στον παλαιστινιακό θύλακα, αφήνοντας πίσω τους 19.000 ορφανά.
Παλαιστίνιοι θρηνούν τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών στον καταυλισμό Μαγκάζι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 50 άτομα, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, μόλις το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να ψηφίσει την Πέμπτη για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος του ΟΗΕ.

Ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον 11 άνθρωποι, κατά πλειοψηφία παιδιά, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, στο κέντρο της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν μια παιδική χαρά, στην οποία εκείνη την ώρα έπαιζαν παιδιά συνοδευόμενα από γονείς και φίλους, αλλά και μια πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ακόμα επτά άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση ισραηλινού αεροσκάφους σε σπίτι, στον προσφυγικό καταυλισμό Γιάμπνα της Ράφα.

Οι νεκροί έρχονται να προστεθούν στους τουλάχιστον 33.843 Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ τουλάχιστον 76.575 είναι οι τραυματίες.

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 10.000 γυναίκες νεκρές στη Λωρίδα της Γάζας

Το παράρτημα για τα δικαιώματα των γυναικών του ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη τον θάνατο περισσότερων από 10.000 γυναικών στη Λωρίδα της Γάζας, από τον καταστροφικό πόλεμο που διαπράττει το Ισραήλ, εδώ και περισσότερο από έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, μεταξύ των νεκρών γυναικών, περίπου οι 6.000 ήταν μητέρες, αφήνοντας πίσω περίπου 19.000 ορφανά παιδιά.

Το δελτίο του ΟΗΕ ανέφερε στην έκθεση του:

«Περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια στη Γάζα αντιμετωπίζουν καταστροφική πείνα, χωρίς σχεδόν καμία πρόσβαση σε τρόφιμα, ασφαλές πόσιμο νερό, λειτουργικές τουαλέτες ή τρεχούμενο νερό, γεγονός που τις εκθέτει σε απειλητικούς για τη ζωή τους κινδύνους».

Η έκθεση επεσήμανε ότι «η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για τις μητέρες που θηλάζουν και τις έγκυες γυναίκες, οι οποίες πρέπει να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού και θερμίδων καθημερινά».

«Δέκα χιλιάδες γυναίκες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων περίπου έξι χιλιάδων μητέρων», είπε η Σούζαν Μιχαήλ, Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΗΕ στις Αραβικές χώρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, τονίζοντας ότι ο πόλεμος στη Γάζα «είναι αναμφίβολα ένας πόλεμος κατά των γυναικών, οι οποίες πληρώνουν βαρύ τίμημα για έναν πόλεμο που δεν είναι δικός τους».

Η οργάνωση «Γυναίκες των Ηνωμένων Εθνών» συντάσσεται με τις εκκλήσεις για την εφαρμογή του ψηφίσματος 2728 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που εκδόθηκε στις 25 Μαρτίου 2024, το οποίο απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, αλλά και την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα