ΑΘΗΝΑ
13:17
|
02.05.2024
Από τον Ιούνιο του 2021 στον χώρο διέμεναν έως και 450 μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είχαν άδεια παραμονής στη χώρα, αλλά δεν έβρισκαν κατάλυμα.
Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την εκκένωση του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγαλύτερη κατάληψη στη Γαλλία, στα νότια προάστια του Παρισιού, η οποία φιλοξενούσε έως και 450 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων με νόμιμα χαρτιά, εκκενώθηκε σήμερα το πρωί, 100 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με βαλίτσες στα χέρια, που περιέχουν τα υπάρχοντα όλης της ζωής και με ανήσυχα πρόσωπα, οι περίπου 300 μετανάστες που είχαν μείνει στον χώρο, ανάμεσά τους τουλάχιστον 50 γυναίκες και 20 παιδιά, οι περισσότεροι με άδεια παραμονής στη χώρα, ξεκίνησαν να απομακρύνονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Για την επιχείρηση εκκένωσης σύμφωνα με τις αρχές κινητοποιήθηκαν περίπου 250 αστυνομικοί.

Η επιχείρηση, που αναμενόταν για αρκετές ημέρες, ώθησε πολλούς άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Vitry-sur-Seine, να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις πριν από την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι μετανάστες έμεναν στον χώρο για αρκετούς μήνες, με τους περισσότερους να αδυνατούν να βρουν σπίτι ή άλλο κατάλυμα, ενώ άλλοι περίμεναν την έγκριση κοινωνικής στέγασης, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Ενωμένων Μεταναστών, η οποία τους παρέχει τακτικά βοήθεια, το 80% από αυτούς διαμένουν νόμιμα στη Γαλλία.

Η κατάληψη είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τη συλλογικότητα Revers de la Medal, που εδώ και αρκετούς μήνες, έχει θέσει το θέμα των αστέγων, καθώς αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται από την αστυνομία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τον Πωλ Αλαουζί, ο οποίος εργάζεται για τους Médecins du monde, αυτή η νέα εκκένωση συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είμαστε μάρτυρες εξώσεων εδώ και ένα χρόνο και τα κατειλημμένα κτίρια που εκκενώνονται παραμένουν άδεια», ανέφερε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εκατό μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διώχνουμε ανθρώπους από το Τσαντ, το Σουδάν, την Ερυθραία, την Γουινέα, που έχουν χαρτιά, άτομα που έχουν δουλειά, αλλά κανείς δεν θέλει να τους νοικιάσει διαμέρισμα. Η μόνη λύση παραμένει η κατάληψη», πρόσθεσε.

Πριν από ένα χρόνο, οι αρχές εκκένωσαν την πρώην έδρα της Unibéton στο L’Ile-Saint-Denis (Seine-Saint-Denis), κοντά στο μελλοντικό ολυμπιακό χωριό του Παρισιού όπου ζούσαν 500 μετανάστες, ενώ τον περασμένο Ιούλιο, άλλα 150 άτομα που είχαν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο οίκο ευγηρίας στο Thiais (Val-de-Marne) εκδιώχθηκαν επίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα