ΑΘΗΝΑ
22:30
|
07.05.2024
Σήμερα η συνεδρίαση, μετά την διχογνωμία μεταξύ Αρείου Πάγου και Συμβουλίου της Επικρατείας.
Προσφυγές ως τον Ιούλιο του 2020 για το θέμα κατέθεσαν, περίπου 370.000 συνταξιούχοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την συνταγματικότητα της κατάργησης των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016, που εφαρμόστηκε με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012, γνωστό ως «Νόμο Κατρούγκαλου», αναμένεται να αποφασίσει στην σημερινή του συνεδρίαση το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Το θέμα έφτασε στο ανώτατο αυτό δικαστικό σώμα μετά την διχογνωμία μεταξύ του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, με το πρώτο να κρίνει αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις περικοπές και των τριών δώρων των επικουρικών συντάξεων και τον δεύτερο να κρίνει ότι είναι συνταγματικές και σύμφωνες με την ΕΣΔΑ, καθώς «η θέσπισή τους εξυπηρετούσε σκοπούς δημοσίου συμφέροντος» και όχι μόνο.

Προσφυγές ως τον Ιούλιο του 2020 για το θέμα κατέθεσαν, μέσω ομαδικών αγωγών κατά του ΕΦΚΑ, περίπου 370.000 συνταξιούχοι με το κόστος των αναδρομικών που διεκδικούν για επικουρικές και Δώρα να φτάνει, σύμφωνα με υπολογισμούς, τα , ενώ αν αποφασιστεί να επιστραφούν οι περικοπές και σε όσους δεν άσκησαν προσφυγή, τότε ο λογαριασμός θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα