ΑΘΗΝΑ
17:33
|
01.05.2024
Εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε πως η Google θα συνεχίσει να ερευνά περιστατικά διαμαρτυρίας «αναλαμβάνοντας δράση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Google απέλυσε 28 υπαλλήλους της, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη συνεργασία του τεχνολογικού κολοσσού με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, κατά την διάρκεια του πολέμου που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας σχεδόν 34.000 Παλαιστίνιους.

Οι διαμαρτυρίες έρχονται μετά την αποκάλυψη του περιοδικού Time, το οποίο, επικαλούμενο ένα εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας, φανέρωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ είναι πελάτης του Google Cloud.

Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν διότι η εταιρία διαπίστωσε ότι είχαν οργανώσει διαδηλώσεις στα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη και στο Σανιβέιλ της Καλιφόρνια. Στο Σανιβέιλ, μπήκαν στο γραφείο του CEO της Google Cloud, Τόμας Κούριαν, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας που διοργάνωσε τη διαδήλωση, No Tech For Apartheid.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι άλλη γενοκτονία για κέρδος» και «Στεκόμαστε δίπλα στους Παλαιστίνιους, Άραβες και Μουσουλμάνους υπαλλήλους της Google».

Ένας εκπρόσωπος της Google είπε στο CNN την Πέμπτη ότι οι διαμαρτυρίες «αποτελούσαν μέρος μιας μακροχρόνιας εκστρατείας από μια ομάδα οργανισμών και ανθρώπων που, σε μεγάλο βαθμό, δεν εργάζονται» στην εταιρεία.

«Έχουμε ολοκληρώσει μέχρι στιγμής μεμονωμένες έρευνες που οδήγησαν σε τερματισμό της απασχόλησης για 28 υπαλλήλους και θα συνεχίσουμε να ερευνούμε και να αναλαμβάνουμε δράση όπως απαιτείται», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η Google και η Amazon έχουν συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό, για την παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους και τεχνητής νοημοσύνης, γνωστό ως Project Nimbus.

«Αυτή η κατάφωρη πράξη αντιποίνων αποτελεί σαφής ένδειξη ότι η Google εκτιμά το συμβόλαιο των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη γενοκτονική ισραηλινή κυβέρνηση και στρατό περισσότερο από τους δικούς της εργαζομένους», ανέφερε η No Tech For Apartheid σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα