ΑΘΗΝΑ
16:15
|
01.05.2024
Ζητάμε ασφάλεια αλλά ζητάμε και 1000€ ενοίκιο από Αστυνομικούς, Λιμενικούς και Πυροσβέστες. Είναι ντροπή αυτή η αντιμετώπιση... όλα στον βωμό των χρημάτων!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα ενοίκια-«φωτιά» που ζητούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε νησιά της χώρας όπου καλούνται να υπηρετήσουν εποχικοί πυροσβέστες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους υπάρχουν περιοχές νησιών όπου οι ιδιοκτήτες ζητούν ενοίκια ύψους 1.000 ή και 1.500 ευρώ ενώ ο μέσος μισθός ενός εποχικού πυροσβέστη κυμαίνεται στα 850 ευρώ!

«Στην Ελλάδα ζητάμε γνώση, αλλά δεν προσφέρουμε στέγη στους δασκάλους μας. Ζητάμε Ιατρική περίθαλψη αλλά δεν προσφέρουμε στέγη στους γιατρούς μας. Ζητάμε ασφάλεια αλλά ζητάμε και 1000€ ενοίκιο από Αστυνομικούς, Λιμενικούς και Πυροσβέστες. Είναι ντροπή αυτή η αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους αυτούς, όλα στον βωμό των χρημάτων» επισημαίνει χαρακτηριστικά το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Αντίθετα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «προνοεί για τη στέγαση Ρουμάνων, Πολωνών, Μαλτέζων και λοιπών Ευρωπαίων πυροσβεστών που έρχονται στην Ελλάδα για να αποκτήσουν τεχνογνωσία…στις δασικές πυρκαγιές και όχι για να τις σβήσουν όπως φροντίζουν κάποιοι να εννοηθεί»!

Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει:

«Δυστυχώς οι παραιτήσεις Εποχικών Πυροσβεστών από αρκετά νησιά είναι μονόδρομος, καθώς τα ενοίκια είναι εκτός μισθολογικής συγκριτικά πραγματικότητας, αφήνοντας έτσι στον αέρα την πολιτική προστασία των νησιών. Στο τέλος θα ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε στραβά ακόμα μια αντιπυρική περίοδο…»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα