ΑΘΗΝΑ
22:58
|
26.06.2026
Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι.
Ιωάννης Φωστιέρης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διετή ποινή κάθειρξης με αναστολή επιβλήθηκε νωρίτερα σήμερα στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι.

Αιτία για την καταδίκη του έδωσε η προσκόμιση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές για τις θέσεις πυροσβεστικών οχημάτων κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Από τη φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018

Είχε προηγηθεί μήνυση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννη Κώστα, που κατήγγειλε σκόπιμη παραπλάνηση των αρχών και ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage  που καταγράφει τη θέση και κίνηση οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Η απόφαση έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναβλήθηκε η «Παρέλαση Περηφάνειας» από την αστυνομία στο Παρίσι

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Κλειστές για το κοινό περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα