ΑΘΗΝΑ
22:04
|
02.05.2024
Η ανάκληση αφορά 3.878 Cybertrucks, των οποίων το κόστος ξεκινά από τα 61.000 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες νέα Cybertrucks ανακαλεί η Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, ύστερα από προβλήματα που παρουσίασαν τα πεντάλ γκαζιού των οχημάτων.

Η ανάκληση αφορά 3.878 Cybertrucks, των οποίων το κόστος ξεκινά από τα 61.000 δολάρια, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2023 και Απριλίου 2024.

Ο λόγος της ανάκλησης είναι πως το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ γκαζιού μπορεί να ξεκολλήσει και να σφηνώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε το γκάζι να κολλήσει «πατημένο», με αποτέλεσμα το όχημα να επιταχύνει ακούσια.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έλαβε δύο καταγγελίες για το θέμα αυτό από οδηγούς, στις 31 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου. Σε ανακοίνωσή της σχολίασε ότι «δεν γνωρίζει τυχόν σύγκρουση, τραυματισμό ή θάνατο που σχετίζεται με αυτήν την κατάσταση», από τις 15 Απριλίου.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ανέφερε σε ειδοποίηση που εξέδωσε για την ανάκληση πως «ένα παγιδευμένο πεντάλ γκαζιού μπορεί να προκαλέσει το όχημα να επιταχύνει ακούσια, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα