ΑΘΗΝΑ
15:01
|
02.05.2024
Αργά το απόγευμα και το βράδυ αναμένεται να χτυπηθούν οι πληγείσες περιοχές με μεγάλο όγκο βροχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Θεσσαλία μεταβαίνει για προληπτικούς λόγους ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

«Συγκλήθηκε πάλι σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αναβάθμισε μερικώς την κακοκαιρία η οποία θα περάσει τις επόμενες ώρες από τη χώρα μας και με βάση αυτά τα δεδομένα, για προληπτικούς λόγους, αναχωρώ για τη Θεσσαλία όπου στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει Συντονιστικό, εκεί που έχουν αναπτυχθεί ούτως η άλλως οι δυνάμεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία.

«Πηγαίνω εκεί καθ’ ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη και το πεδίο εκεί οπότε πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή», επεσήμανε ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει και από άλλες περιοχές, όπως η Πιερία, η Βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής.

Όσο αφορά τις προγνώσεις, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, το έκτακτο δελτίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα