ΑΘΗΝΑ
04:38
|
03.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής ψηφιακής εφημερίδας Axios.com οι κυρώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού  Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Εβραίοι έποικοι σε Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυρώσεις σε δύο οργανώσεις Εβραίων ακροδεξιών εποίκων επέβαλε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο μέτρων υποτιθέμενης αντιμετώπισης των εντεινόμενων επιθέσεων εποίκων και κατοχικών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Πρόκειται για τις οργανώσεις «Mount Hebron Fund» και «Shlom Asiraich» που επειδή διοργανώνουν εράνους υπέρ Εβραίων εξτρεμιστών εποίκων στη Δυτική Όχθη που χτυπούν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους, λεηλατούν καίνε και καταπατούν τις περιουσίες αμάχων.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις και κατά του 55χρονου Μπεν Σιών Γκοπστάιν ιδρυτή και αρχηγό της οργάνωσης Lehava, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν επίσης σε ρατσιστικές εγκληματικές επιθέσεις κατά Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης.

Ο Γκοπστάιν είναι στενός σύμμαχος του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής ψηφιακής εφημερίδας Axios.com οι κυρώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού  Μπέντζαμιν Νετανιάχου που έσπευσε να προστατεύσει τους ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους του, λέγοντας πως πρόκειται για «ακατάλληλα μέτρα» που είναι «λίαν προβληματικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα