ΑΘΗΝΑ
22:51
|
02.05.2024
Επίσης, με το ίδιο αίτημα ζητείται από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπροσωπώντας οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας ζητά με αίτημά του προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή, τα ονόματα των ατόμων που απέκτησαν τους 25 τόνους χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών, λίγες μόλις μέρες πριν από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως σημειώνει το documentonews.gr, πρόκειται για 25.747 λίτρα χημικού διαλύτη, τα οποία είχαν κατασχέσει οι τελωνειακές αρχές και στη συνέχεια έβγαλαν σε δημοπρασία στις 15 Φεβρουαρίου του 2023, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Ωστόσο, αν και η διακήρυξη της δημοπρασίας από τον προϊστάμενο του τελωνείου Σερρών είναι κανονικά αναρτημένη στη Διαύγεια, δεν υπάρχει πουθενά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και ειδικότερα ποιος αγόρασε το φορτίο των 25 τόνων χημικού διαλύτη.

Ο δικηγόρος Στ. Σούρλας ζητά από τον ανακριτή να «διατάξει» το τελωνείο Προμαχώνα να απαντήσει εγγράφως, «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών και κυρίως ξυλολίουτουλολίου κλπ., από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών».

Επίσης, με το ίδιο αίτημα ζητείται από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές, ώστε να διακριβωθεί εάν έγινε οδικώς ή με τη συγκεκριμένη εμπορική αμαξοστοιχία.

Τέλος, ο νομικός εκπρόσωπος των οικογενειών ζητά τη διενέργεια έρευνας για το «πού μεταφέρθηκαν τα φορτία, πού αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων, για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα