ΑΘΗΝΑ
16:00
|
03.05.2024
Η κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος ανάγκασε τους γιατρούς να ασκούν ιατρική περασμένων δεκαετιών, καταγγέλλει η Ένωση.
Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου στη 1 το μεσημέρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου, ανακοίνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που οδήγησαν στην κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της γενικής εφημερίας την Τρίτη 9 Απριλίου, που είχε ως αποτέλεσμα για πολλές ώρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να αναγκαστούν να διεκπεραιώνουν περιστατικά χωρίς τηλέφωνο και σύστημα που να στηρίζει την πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, απεικονίσεων ή εισαγωγών.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, κατά τη διάρκεια της βλάβης οι γιατροί βασίζονταν μόνον στην κλινική τους κρίση ασκώντας ιατρική περασμένων δεκαετιών και μάλιστα σε μία ημέρα που χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ προσελεύσεων σε περιπατητικούς ασθενείς, ΕΚΑΒ και εισαγωγές.

«Η ασφάλεια των ασθενών και των συναδέλφων ετέθη σε κίνδυνο, ενώ οι τελευταίες εισαγωγές τοποθετήθηκαν σε κλίνη το επόμενο βράδυ της γενικής εφημερίας», αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών τονίζοντας πως η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν απούσα και δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και σε πολλά άλλα. Ζητάμε να δοθούν άμεσα λύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ που καλεί σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο της Διοίκησης, την Τετάρτη 24 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι, με ταυτόχρονη στάση εργασίας για το διάστημα 12.00 – 15.00 για όσους συμμετέχουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα