ΑΘΗΝΑ
23:18
|
03.05.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε το Σάββατο την ανάγκη να αποτραπούν οι πρόσφατες εξελίξεις από το να ωφελήσουν το Τελ Αβίβ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ) συναντά τον Πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στο γραφείο εργασίας του Παλατιού Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία στις 20 Απριλίου 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνάντησή του με τον επικεφαλής της Χαμάς, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε το Σάββατο την ανάγκη να αποτραπούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ένταση του Ισραήλ με το Ιράν από το να ωφελήσουν το Τελ Αβίβ και αντ ‘αυτού να επικεντρωθεί στα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αξιολογώντας τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, τόνισε την ανάγκη να αποτραπούν γεγονότα από το να ενισχύσουν το Ισραήλ και τόνισε τη σημασία της εκ νέου εστίασης της προσοχής στη Γάζα», έτσι ώστε η Δύση να συνεχίσει να αμφισβητεί τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών στο Χ. .

Στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν και ο Ισμαήλ Χανίγιε της Χαμάς συζήτησαν τη συνεχιζόμενη επί μήνες επίθεση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε η διεύθυνση.

Ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει τελικά και αναπόφευκτα το τίμημα για την καταπίεση των Παλαιστινίων, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τις σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα σε όλες τις πλατφόρμες.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι όλες οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι αφιερωμένες στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, αποκαλώντας αυτό το κλειδί για τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε στη συνάντηση ότι η Τουρκία συνεχίζει την ανθρωπιστική της βοήθεια προς την Παλαιστίνη για να ανακουφίσει μερικά από τα δεινά της», ανέφερε η διεύθυνση.

«Σημείωσε ότι πάνω από 45.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν σταλεί στην περιοχή μέχρι στιγμής (από τον περασμένο Οκτώβριο) και έχουν επιβληθεί μια σειρά κυρώσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι.

Υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό της βίας, τονίζοντας την με κάθε ευκαιρία.

Δηλώνοντας ότι η ισχυρότερη απάντηση και ο δρόμος προς τη νίκη εναντίον του Ισραήλ βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη ζωτική σημασία της ενότητας μεταξύ των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για περαιτέρω εξήγηση της δίκαιης υπόθεσης και των αληθειών της Παλαιστίνης εναντίον του Ισραήλ, το οποίο εργάζεται για να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Αψηφώντας μια προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας όπου περισσότεροι από 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και σχεδόν 77.000 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς που σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της περιοχής σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω έντονων ελλείψεων σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα