ΑΘΗΝΑ
09:06
|
03.05.2024
Ενισχύεται το πυραυλικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή μιας νέας «υπερ-μεγάλης κεφαλή» που έχει σχεδιαστεί για πυραύλους Κρουζ, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι πραγματοποιήθηκε επίσης δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου τύπου αντιαεροπορικού πυραύλου Pyoljji-1-2.

«Η Διοίκηση Πυραύλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) διεξήγαγε δοκιμή μιας εξαιρετικά μεγάλης κεφαλής σχεδιασμένης για στρατηγικό πύραυλο Κρουζ Hwasal-1 Ra-3, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δοκιμές όπλων αποτελούν μέρος των «τακτικών δραστηριοτήτων της Διοίκησης και των συνδεδεμένων με αυτήν επιστημονικών ινστιτούτων άμυνας», ανέφερε το KCNA, προσθέτοντας ότι δεν έχουν σχέση με την κατάσταση και τις εξελίξεις στην γύρω περιοχή.

Στις αρχές Απριλίου, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή ενός νέου υπερηχητικού πυραύλου στερεού καυσίμου μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν ένα βίντεο με την εκτόξευση του ενώ ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρακολουθούσε.

Οι πύραυλοι Κρουζ συγκαταλέγονται σε μια αυξανόμενη συλλογή βορειοκορεατικών όπλων που έχουν σχεδιαστεί για να συντρίψουν τις περιφερειακές πυραυλικές άμυνες και συμπληρώνουν το μεγάλο οπλοστάσιο της χώρας, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που λέγεται ότι στοχεύουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα