ΑΘΗΝΑ
08:33
|
03.05.2024
Το Κολούμπια στέλνει ειδοποιήσεις για προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας σε όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση το βράδυ της Τετάρτης.
Oι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις ακτιβισμού για την υποστήριξη των Παλαιστινίων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εντάσεις είναι υψηλές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στην Νέα Υόρκη, για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και την απάντηση του σχολείου στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη..

Μετά την σύλληψη περισσοτέρων από 100 φοιτητών που είχαν κατασκηνώσει σε κεντρικό χώρο του πανεπιστημίου και διαμαρτύρονταν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας, οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και χθες για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, παρά τον περιορισμό πρόσβασης που έχει επιβληθεί από την διοίκηση.

Παρά τις μαζικές συλλήψεις και τις απειλές της διοίκησης του Κολούμπια, οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις ακτιβισμού για την υποστήριξη των Παλαιστινίων με κύριο αίτημα την άμεση κατάπαυση πυρός, αλλά και την απόσυρση του πανεπιστημίου από τη συνεργασία με εταιρίες που συνδέονται με το Ισραήλ.

Το φοιτητικό έντυπο του πανεπιστημίου, Columbia Spectator, ανέφερε ότι από το βράδυ της Παρασκευής και οι 108 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά προσθέτει πως το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε να στέλνει επίσημες ειδοποιήσεις για προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας σε όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση το βράδυ της Τετάρτης.

Η οργή για τη σύλληψη των φοιτητών έχει πυροδοτήσει παρόμοιες διαδηλώσεις και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Χάρβαρντ και του Γέιλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα