ΑΘΗΝΑ
02:55
|
04.05.2024
Ένας άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν, όπου διεξάγεται η δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε.
Ο Maxwell Azzarello κρατά μια πινακίδα έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν την Πέμπτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν, όπου διεξάγεται η δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε, μεταδίδει το BBC.

Ο Μάξγουελ Ατζαρέλο, 37 ετών, περιχύθηκε με ένα υγρό πριν πετάξει στον αέρα φυλλάδια με θεωρίες συνωμοσίας.

Συνέβη καθώς ολοκληρώθηκε η επιλογή των ενόρκων για τη δίκη του κ. Τραμπ.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή σε κρίσιμη κατάσταση, όπου αργότερα πέθανε, επιβεβαίωσε το CBS News – συνεργάτης του BBC στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ βρισκόταν στο κτίριο για να παρευρεθεί στην επιλογή των ενόρκων, όπου είχε μια φρουρά ασφαλείας, αλλά ο πρώην πρόεδρος έφυγε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε νωρίς το Σάββατο ότι ο Ατζαρέλο κηρύχθηκε νεκρός από το προσωπικό του νοσοκομείου, μετέδωσε το NBC.

Η ασφάλεια του δικαστηρίου δεν είχε παραβιαστεί στο περιστατικό της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης. Η υπόθεση, η οποία μόλις είχε ολοκληρώσει την επιλογή αναπληρωματικών ενόρκων, συνεχίστηκε αργότερα το απόγευμα. Οι εναρκτήριες δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Οι ερευνητές είπαν ότι έλαβαν κλήση έκτακτης ανάγκης στο 911 γύρω στις 13:30 τοπική ώρα λέγοντάς τους ότι ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε.

Τον αναγνώρισαν ως τον Μάξγουελ Ατζαρέλο, 37 ετών, ο οποίος είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη από το σπίτι του στη Φλόριντα κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα. Δεν είχε ποινικό μητρώο στη Νέα Υόρκη και η οικογένειά του στη Φλόριντα δεν γνώριζε ότι είχε ταξιδέψει στην πόλη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μάντρεϊ είπε ότι ο Ατζαρέλο εθεάθη να «γυρίζει» στο πάρκο πριν βγάλει το εύφλεκτο υγρό και τα φυλλάδια από μια τσάντα.

Τα φυλλάδια ήταν «βασισμένα σε προπαγάνδα», είπε ο αρχηγός Μάντρεϊ, προσθέτοντας ότι αφορούσαν μια «θεωρία συνωμοσίας».

Υπήρχε μαζική αστυνομική παρουσία έξω από το δικαστήριο λόγω της δίκης και οι αστυνομικοί έτρεξαν γρήγορα στο πάρκο φωνάζοντας για έναν πυροσβεστήρα. Ο κύριος Ατζαρέλο μεταφέρθηκε σε φορείο, με το σώμα του να έχει καεί σοβαρά. Η αστυνομία είπε ότι μεταφέρθηκε στο κέντρο εγκαυμάτων του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μάρτυρας Τζούλι Μπέρμαν είπε στους δημοσιογράφους: «Είχε ζέστη και δεν είχε πολύ νόημα. Το όλο πράγμα έγινε τόσο γρήγορα… μου πήρε περίπου 20 δευτερόλεπτα για να καταλάβω τι συνέβαινε.»

Οι ερευνητές του NYPD εθεάθησαν αργότερα να συλλέγουν φυλλάδια που ο κ. Ατζαρέλο είχε σκορπίσει πριν αυτοπυρποληθεί. Θεώρησαν την περιοχή ασφαλή.

Οι ανακριτές συνεχίζουν να ανακρίνουν μάρτυρες και είπαν ότι δεν φαινόταν να είχε πει τίποτα πριν αυτοπυρποληθεί.

Τρεις αστυνομικοί της Νέας Υόρκης και ένας δικαστικός τραυματίστηκαν ελαφρά αφού βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι θα επανεκτιμήσουν τώρα την ασφάλεια έξω από το δικαστήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα