ΑΘΗΝΑ
13:53
|
03.05.2024
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν από το απόγευμα της Παρασκευής και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το νότιο Πήλιο.
Φωτ.: onlarissa.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα πέρασε η νύχτα και το κύμα κακοκαιρίας από την Θεσσαλία, παρά τις ανησυχίες στην ήδη επιβαρυμένη από τις προηγούμενες θεομηνίες περιοχή.

Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε σε περιοχές της Θεσσαλίας το νερό που υπό κανονικές συνθήκες διοχετεύεται μέσω των καιρικών φαινομένων σε 3,5 μήνες, τόνισε σήμερα, Σάββατο, το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, προχώρησαν σε έναν άτυπο απολογισμό της κατάστασης.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χαλαζόπτωση, έπληξαν από το απόγευμα της Παρασκευής και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το νότιο Πήλιο, τις Σποράδες και την περιοχή του Αλμυρού, ενώ στην πόλη του Βόλου η βροχή που ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα συνοδεύτηκε, μετά τα μεσάνυχτα, και από ισχυρούς ανέμους. Η συνδρομή της Πυροσβεστικής χρειάστηκε στη Ζαγορά, για να απομακρυνθούν με ασφάλεια τρεις τουρίστες που ξεχάστηκαν σε παραλία.

Οι ίδιες συνθήκες επικράτησαν και στην Καρδίτσα όπου στην πρωτεύουσα του νομού παρουσιάστηκαν μικροπροβλήματα καθώς τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν το νερό.

Χωρίς προβλήματα πέρασε το κύμα της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε περιοχές της Λάρισας κυρίως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου. Η Πυροσβεστική δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με κάποιο σοβαρό περιστατικό, ενώ μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι, παρότι Απρίλης, χιόνισε στα ορεινά των Τρικάλων, σε Περτούλι, Αβδέλλα, Χαλίκι, Σαμαρίνα και σε άλλες περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα