ΑΘΗΝΑ
11:26
|
03.05.2024
Ζητά να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα τον θάνατο του πολεμικού ανταποκριτή της Izvestia που χτυπήθηκε από ουκρανικό drone
Χτυπήθηκε από ουκρανικό drone στα σύνορα Ντονιέτσκ και Ζαπορίζια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα απαιτεί από τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν την δολοφονία του δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή της Izvestia Σεμιόν Ερεμίν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Βλέπουμε τη σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου ως περαιτέρω απόδειξη της ειδεχθούς τρομοκρατικής φύσης του καθεστώτος του Ζελένσκι, που καταδιώκει Ρώσους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πολεμικούς ανταποκριτές και δημόσια πρόσωπα που επιδιώκουν να ανοίξουν τα μάτια της διεθνούς κοινότητας μέσα από τις αναφορές και τις αναρτήσεις τους σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττουν οι μαχητές του καθεστώτος του Κιέβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Απαιτούμε από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και τους θεσμούς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν άμεσα και σθεναρά τη βάναυση δολοφονία ενός ακόμη Ρώσου δημοσιογράφου», τόνισε η Ζαχάροβα.

Ο 42χρονος Σεμιόν Ερεμίν, στρατιωτικός ανταποκριτής της εφημερίδας Izvestia, σκοτώθηκε, χθες Παρασκευή στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και της περιφέρειας της Ζαπορίζια, από τραύματα που υπέστη από επίθεση ουκρανικού drone, ανέφερε η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε, μιλώντας στο TASS, ότι ο ΟΗΕ είναι κατά της δολοφονίας δημοσιογράφων και πιστεύει ότι κάθε υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί πλήρως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα