ΑΘΗΝΑ
10:05
|
05.05.2024
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση κεφαλαιοποιούν την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.
Μπασάρ Άσαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση κεφαλαιοποιούν την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, μεταδίδει το TASS.

«Όταν λέμε “Αμερική”, εννοούμε ολόκληρη τη Δύση, επειδή ελέγχεται πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερική κυνηγά κάθε σύγκρουση και στη συνέχεια παραμερίζεται για να παρακολουθήσει τον αυξανόμενο όλεθρο, περιμένοντας μια στιγμή για να προκαλέσει ένα τελειωτικό χτύπημα», είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι One όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον ρόλο των ΗΠΑ στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

«Εκμεταλλεύονται κάθε σύγκρουση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, η πολιτική των ΗΠΑ βασίζεται στην αρχή του διαίρει και βασίλευε. «Αυτή είναι η μέθοδος ελέγχου τους, ένα είδος εκβιασμού», σημείωσε. «Τέτοια συμπεριφορά είναι ανήθικη. Η Αμερική μετατρέπει κάθε σύγκρουση σε επικίνδυνη χρόνια ασθένεια, κάποιου είδους διαβήτη ή καρκίνο. Ενώ τα αντιμαχόμενα μέρη αντιμετωπίζουν τις συνέπειες».

Η Ρωσία θα κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, θα επανενώσει τους αδελφούς λαούς

Ο Άσαντ εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα βγει νικήτρια από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα επανενώσει τους αδελφούς λαούς.

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι, οι Λευκορώσοι και οι Ουκρανοί είναι συγγενείς μεταξύ τους όσον αφορά την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό και ότι κυρίως Ρώσοι ζουν στην ανατολική Ουκρανία. Αλλά οι Ουκρανοί Ναζί έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο», είπε σε συνέντευξή του στο Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι One. «Είμαι πεπεισμένος ότι η σύγκρουση θα τελειώσει με τη νίκη της Ρωσίας και θα επανενώσει τα αδελφικά έθνη».

Η Ρωσία, σύμφωνα με τα λόγια του, «διορθώνει όσα έχουν κάνει οι άλλοι». Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας έχει σκοπό να διορθώσει την πορεία της ιστορίας, «όχι για να την αλλάξει ή να ξαναγράψει, αλλά να την διορθώσει υπερβολικά», τόνισε.

«Ως ισχυρή δύναμη, η Ρωσία αντιστέκεται στην παρέμβαση της Δύσης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Δεν έχει σημασία για μένα πού η Ρωσία πολεμά την παγκόσμια τρομοκρατία, είτε στη Συρία είτε στην Ουκρανία – ο εχθρός είναι ο ίδιος. Η Ρωσία κάνει προσπάθειες για την ενίσχυση της παγκόσμιας σταθερότητας τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο και αυτό το κάνει επειδή υπέφερε από μόνη της», εξήγησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα