ΑΘΗΝΑ
05:12
|
04.05.2024
Τελευταία θύματα 16 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μία έγκυος και έξι παιδιά που σκοτώθηκαν σε κύμα ισραηλινών επιθέσεων στη νότια Ράφα.
Οι σοροί 50 Παλαιστινίων εντοπίστηκαν έξω από το νοσοκομείο Νάσερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την Χαν Γιουνίς, οι σοροί 50 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό εντοπίστηκαν, από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε ομαδικό τάφο, ανακοίνωσε σήμερα η Παλαιστινιακή Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα.

«Οι ομάδες μας εντόπισαν τις σορούς 50 μαρτύρων από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που περισυνελέγησαν από τις δυνάμεις κατοχής και θάφτηκαν μαζικά στον χώρο του Νοσοκομείου Νάσερ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πτώματα σε ομαδικούς τάφους, αλλά και κάτω από τα ερείπια, προσθέτοντας ότι οι ομάδες πολιτικής άμυνας συνεχίζουν τις προσπάθειες έρευνας και ανάκτησης των σορών.

Το μακάβριο εύρημα έρχεται να προστεθεί στην ανακάλυψη ομαδικού τάφου 30 Παλαιστινίων στον χώρο μπροστά από το νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας και σε άλλα αντίστοιχα ευρήματα σε άλλες περιοχές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Χαν Γιουνίς στις 7 Απριλίου μετά από τέσσερις μήνες χερσαίων επιχειρήσεων αφήνοντας πίσω του την απόλυτη καταστροφή σε δρόμους, σπίτια και υποδομές και ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε 34.049 και των τραυματιών σε 76.901, με τελευταία θύματα 16 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους μία έγκυος και έξι παιδιά που σκοτώθηκαν σε κύμα ισραηλινών επιθέσεων στη νότια Ράφα. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το αγέννητο παιδί της γυναίκας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επίσης 14 ανθρώπους κατά τη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ έποικοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν οδηγό ασθενοφόρου που προσπαθούσε να φτάσει Παλαιστίνιους τραυματίες σε περιοχή νότια της Ναμπλούς.

Τουλάχιστον 469 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ οι συλληφθέντες ξεπερνούν πλέον τις 8.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα