ΑΘΗΝΑ
10:23
|
19.05.2024
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί στο βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος.
Χακάν Φιντάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κάλεσε την Κυριακή τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί στο βέτο των ΗΠΑ στην προσπάθεια της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, αναφέρει το Middle East Monitor.

«Είναι άδικο που δεν επιτρέπεται στην Παλαιστίνη να γίνει μέλος του ΟΗΕ. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί σε αυτή την αδικία και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Χακάν Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαυριτανό ομόλογό του Μοχάμεντ Σάλεμ Ουλντ Μερζούγκ στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Μερζούγκ, ο Φιντάν είπε ότι συζήτησαν για τη «συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα», προσθέτοντας: «Όπως η Τουρκία, η Μαυριτανία υιοθετεί επίσης μια ευαίσθητη πολιτική σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα, ιδιαίτερα την κατάσταση στη Γάζα, και παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη».

Ο Φιντάν είπε περαιτέρω ότι η Τουρκία και η Μαυριτανία βρίσκονται σε «μεγάλη αλληλεγγύη» για τη Γάζα, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για μια επείγουσα κατάπαυση του πυρός και την αδιάλειπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο Φιντάν είπε επίσης ότι οι προσπάθειες των δύο εθνών θα συνεχιστούν «αδιάκοπα έως ότου δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και εδαφική ακεραιότητα, με βάση τα σύνορα του 1967».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα